Cum arată femeia perfectă și bărbatul ideal conform inteligenței artificiale / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Inteligența artificială a reușit să genereze imagini cu femeia perfectă și bărbatul ideal. Un grup de conștientizare a tulburărilor de alimentație avertizează că rezultatele sunt „în mare măsură nerealiste”. 

Inteligența artificială a produs imagini privitoare la cum arată bărbatul „ideal” și femeia „perfectă”, pe baza datelor din rețelele sociale și a rezultatelor de pe Internet, conform Sky News.

Imaginile AI ale bărbaților și femeilor au fost create prin cercetări pe rețelele sociale, folosind instrumente capabile analiza a miliarde de imagini cu oameni.

Proiectul Bulimia, un grup de conștientizare a tulburărilor de alimentație, a monitorizat rezultatele și a avertizat că rezultatele sunt „în mare măsură nerealiste”.

Imaginile femeilor au avut tendința de a fi reprezentate de păr blond, ochi căprui și piele măslinie, în timp ce în cazul bărbaților a existat în mod clar o părtinire față de părul castaniu, ochii căprui și pielea măslinie.

De asemenea, Proiectul Bulimia a constatat că imaginile generate de AI inspirate de rețelele sociale erau „mult mai încărcate sexual” decât cele bazate pe tot ce s-a găsit pe Internet.

CITEȘTE ȘI      -      De ce nu poate inteligența artificială, încă, să conducă lumea. ChatGPT: Are limitări pe care trebuie să le depășim

În plus, studiul a arătat că există o oarecare variație între preferințele corporale pentru bărbați și femei.

Imaginile generate pentru corpul feminin „perfect” conform rețelelor de socializare în 2023 au prezentat femei bronzate și cu aspect caucazian, cu siluete subțiri și talie mică.

Pentru femei, 37% dintre imaginile generate de AI includeau păr blond, în timp ce 53% dintre imagini includeau femei cu pielea măslinie.

Imaginile corpului masculin „perfect” au prezentat bărbați musculoși, cu pătrățele, care purtau tricouri mulate pe corp.

Imaginile au fost create folosind generatoarele de imagini AI Dall-E 2, Stable Diffusion și Midjourney.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Clip viral cu Biden, creat cu AI, în care vorbește despre România. Marea provocare din campania electorală pentru 2024

Ce s-a întâmplat în cazul imaginilor create de AI folosind Internetul

Pentru bărbați, 67% dintre imaginile generate de inteligență artificială au inclus păr castaniu, iar 63% dintre imagini au inclus piele măslinie.

Pentru femeia „perfectă” din 2023 - AI a generat imagini cu femei în principal cu ochi căprui, păr castaniu și piele bronzată. Pentru bărbații a produs imagini cu bărbați cu păr facial, predominant cu păr și ochi căprui.

Proiectul Bulimia a precizat:

„Având în vedere că rețelele sociale folosesc algoritmi bazați pe conținutul care primește atenție mai persistentă, este ușor de ghicit de ce redările AI ar ieși mai sexualizate.

Dar putem doar să presupunem că motivul pentru care AI a venit cu atât de multe versiuni cu forme ciudate ale corpului, pe care le-a găsit pe rețelele sociale, este că aceste platforme promovează imagini corporale nerealiste”, au precizat reprezentanții Proiect Bulimia.

CITEȘTE ȘI      -       Inteligența artificială dezinformează. OMS, avertisment: Sunt generate informaţii înşelătoare sau inexacte din domeniul medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel