Cum arată femeia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă barbă (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Guinness World Records
Foto: Guinness World Records
Vă vine să credeţi sau nu, o femeie a reuşit să intre în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă... barbă!

O femeie din Michigan a ajuns să aibă cea mai lungă barbă din lume, după ce s-a săturat să se mai bărbierească în fiecare zi şi s-a hotărât să-şi lase părul facial să crească, potrivit Guinness World Records.

Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, şi-a lăsat barba să crească până la 30 cm lungime. Femeia suferă de sindrom polichistic, afecţiune care face ca părul de pe faţă să-i crească într-un ritm exagerat care o obliga să pună mâna pe aparatul de ras chiar şi de zeci de ori pe săptămână. Sătulă să-şi mai piardă timpul în faţa oglinzii, Erin s-a lăsat în voia bolii de tip hormonal şi şi-a lăsat barba să crească în ritmul ei natural.

Încă de când avea 13 ani, Erin a început să se confrunte cu această problemă, se arată în Cartea Recordurilor. A îndurat răutăţi şi jigniri din partea copiilor de vârsta ei, dar a trecut peste odată cu maturizarea. „Erau perioade când mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”, a spus ea organizaţiei, care este cunoscută pentru o bază de date cu peste 40.000 de recorduri mondiale.

A decis să-şi lase barba să crească la sugestia soţiei sale, Jen.

A câştigat recordul pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, preluând ştafeta de la Vivian Wheeler, 75 de ani, precizează site-ul Guinness. Barba lui Wheeler avea 25,5 cm.

@guinnessworldrecords Longest beard on a living person (female) - 30 cm (11.81 in) - Erin Honeycutt ???????? #beard #pcos #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

Sindromul ovarului polichistic nu e singura luptă a lui Erin legată de sănătate. După ce s-a ales cu o infecţie bacteriană, i-a fost amputat jumătate de picior pentru că membrul afectat devenise septic şi cangrenos. În plus, a suferit şi un accident vascular cerebral declanşat de hipertensiune arterială. Cu toate acestea, Erin încearcă să-şi păstreze optimismul şi, aşa cum a declarat pentru Cartea Recordurilor, se simte mândră de barba ei şi recunoscătoare că e în viaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel