Cum ar putea fi salvată Chelsea. Fosta legendă John Terry vrea să cumpere echipa de la Abramovici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
John Terry, fost căpitan al lui Chelsea, pentru care a jucat 22 de ani, vrea să se implice în salvarea clubului londonez, după sancțiunile dure aplicate de Guvernul britanic aplicate din cauza patronului Roman Abramovich.

John Terry a revenit la în stafful lui Chelsea în urmă cu câteva luni, însă acum este foarte aproape de a deveni acționar al ”albaştrilor”.

Terry, alături de consorţiul True Blues, pregăteşte o ofertă pentru un pachet minoritar de acţiuni de la Chelsea,10% din acțiunile echipei, acesta fiind un proiect socios. 

Pentru a putea prelua pachetul complet de acțiuni ar fi necesară o ofertă de cel puţin trei miliarde de lire. John Terry a explicat care este planul său de a o salva pe Chelsea.

”Înțeleg cât de important este ADN-ul nostru. Chelsea a fost o parte atât de importantă a vieții mele timp de 22 de ani.”

”Chelsea a fost o parte atât de importantă a vieții mele timp de 22 de ani.

Vreau să văd istoria și moștenirea clubului protejate pe măsură ce intrăm într-o nouă eră cu oameni care au aceeași viziune pe termen lung, de a construi cel mai bun club de fotbal din lume și înțeleg cât de important este ADN-ul nostru.

După ce m-am întâlnit și am auzit despre ce este vorba în consorțiul True Blues, am înțeles. Ei sunt un grup de fani ai lui Chelsea și deținători de abonamente de sezon care au creat un concept ce va completa și va ajuta orice ofertant care vrea să conducă clubul, adăugând în același timp o conexiune cu fanii și implicarea acestora în consiliu.

Această structură inovatoare este concepută pentru a include toți fanii Chelsea și pentru a ne proteja clubul. Sunt recunoscător pentru timpul și sprijinul acordat de proprietarii Chelsea Supporters’ Trust în acest sens și sperăm că vom aduce investitori în noua structură a clubului”, a scris John Terry, pe Twitter.

Roman Abramovich a anunțat pe 2 martie că va vinde clubul de fotbal, ofertele fiind depuse până pe 18 martie, termenul limită.

Citește și SUA pun pe lista neagră sute de avioane ruseşti, printre care jetul privat al lui Abramovici

Departamentul american al Comerţului a trecut pe lista neagră aproximativ 100 de avioane ruseşti, printre care cel al omului de afaceri rus Roman Abramovici şi Boeingurile companiei Aeroflot, care au încălcat recent sancţiunile SUA împotriva Rusiei, notează AFP.

Statele Unite au interzis avioanelor fabricate în Statele Unite sau având în compunere cel puţin 25% piese de origine americană să intre în Rusia fără o autorizaţie specifică.

Dar, 'de la 2 martie 2022, pe baza informaţiilor disponibile publicului, ministerul a identificat o serie de zboruri comerciale şi private din ţări terţe către Rusia, toate fiind deţinute sau controlate de, sau în regim charter ori închiriate de Rusia sau cetăţeni ruşi', explică ministerul într-un comunicat care publică lista completă a aeronavelor în cauză.

Aceste avioane nu mai pot beneficia de realimentare, întreţinere sau furnizare de piese de schimb ori de servicii.

'Împiedicând aceste aeronave să primească orice serviciu, inclusiv din străinătate, de exemplu', orice zbor internaţional din Rusia cu aceste aeronave ar putea duce la blocarea lor la sol, a indicat Departamentul Comerţului. Lista cuprinde avioane ale companiilor Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air şi Aviastar, precum şi avionul privat Gulfstream G650 al lui Roman Abramovici. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel