Data publicării:

Cum ar putea face Ponta legătura între Nature, FAZ și Băsescu în scandalul plagiatului

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
ponta_basescu plagiat
ponta_basescu plagiat

Acuzaţiile de plagiat împotriva lui Victor Ponta, apărute în revista "Nature" și lansate de un anonim, au lăsat deschisă discuţia cu privire la sursa informaţiilor. Ponta îl acuză pe Băsescu că ar fi trimis "anonima", însă nu oferit detalii despre posibilele legături între Băsescu şi cele două publicaţii. Două ar putea fi persoanele prin care Ponta face legătura între Băsescu, Nature și publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Printre senior-editorii revistei ”Nature” se numără și Joshua Finkelstein, locuind în Boston, Massachusetts, conform datelor de pe site-ul publicației. Acesta ar putea fi rudă cu Arthur J.Finkelstein, cel care, împreună cu asociatul său, Tall Silberstein, sunt foștii consilieri de imagine ai preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală din 2009. Firma a rămas în legătură  cu PDL, iar în campania pentru localele din Capitală a fost consilierul de imagine a lui Silviu Prigoană. Cei doi comentatori ai informațiilor lansate de un anonim în Nature sunt Dragoș Aligică Paul, coautor al unei cărți al lui Valeriu Stoica și  Marius Andruh, președintele CNADTCU, numit în acestă funcție de Daniel Funeriu, chimist ca și el.

Publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a preluat acuzaţia de plagiat la adresa lui Ponta, este cunoscută pentru sprijinul acordat PDL în presa internaţională. Mai exact, autorul articolului, Karl-Petter Schwarz, este un apropiat al PDL şi al Monicăi Macovei.

În momentul în care Emil Boc şi-a dat demisia din funcţia de premier, Schwarz a lansat un material elogios la adresa lui Boc, pe care îl considera unul dintre cei mai buni miniştri din Europa. Schwarz, un jurnalist care a mai scris articole favorabile la adresa lui Traian Băsescu, notează că, în vreme ce Georgios Papandreou şi Silvio Berlusconi s-au retras pentru că au eşuat, "în România e altfel".

În România "a demisionat un premier pe care colegii săi din UE îl invidiază şi în care instituţiile financiare internaţionale au încredere. În ziua în care Emil Boc a demisionat, Fondul Monetar Internaţional a acordat note excelente reformelor guvernului”, scria Schwartz.

"Teatru absurd la Bucureşti" era numele comentariului publicat de Schwarz în care observă că Emil Boc s-a retras din funcţie în ciuda performanţelor recunoscute de instituţiile financiare şi de pieţe.

Autorul mai notează că Traian Băsescu, prin demersul său rapid de desemnare a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de premier, a izbăvit România de o criză politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel