Data publicării:

Cum ajung migranții în România. Comisarul-șef Nicolae Hamzu: Muncitorii străini vin cu vize de muncă și apoi încearcă...

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Comisarul-șef Nicolae Hamzu a vorbit despre cum ajung migranții în România.

"Țara noastră a rămas, momentan, o țară de tranzit. Noi, cumva, avem în calcul două modalități de investigare privind migrația - migrația principală, cum o denumim noi, și migrația secundară. Migrația principală privește acei migranți care nu au documente, în general din zona de Afganistan, Irak, Siria. 

Dar mai avem această migrație secundară, care se referă la muncitorii străini care vin în țara noastră cu vize de muncă și apoi încearcă, prin diferite mijloace, prin apelarea la aceste rețele de trafic de migranți, să ajungă în vestul Europei. Cam acestea sunt cele două modalități pe care noi le investigăm", a spus Nicolae Hamzu, în emisiunea Culisele Justiției cu Laura Duță, la DCNews TV.

Rutele folosite de rețelele de trafic de migranți

"În principal, avem două rute folosite de către rețelele de trafic de migranți. Una din rute provine dinspre Turcia, Grecia, Bulgaria, România, Ungaria și de acolo mai departe către vestul Europei. Și mai avem a 2-a rută secundară. Ele, cumva, de-a lungul timpului, fluctuează. Câteodată, prima este mai uzitată. Cea de-a doua este cea dinspre Serbia prin România și apoi Ungaria, vestul Europei, migranții ajungând în Serbia pe diferite căi tot dinspre Grecia, Turcia", a mai spus comisarul-șef.

Vezi și: Căsătorii pe bani între românce și migranți. Comisarul-șef Nicolae Hamzu: Sumele nu sunt mici. Trebuie să stea acolo o săptămână cu viitorul soț

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel