Cum a supraviețuit Mircea Badea la cutremurul din 1977: De-asta mai sunt în viață!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Badea
Badea
La cutremurul din 1977, Mircea Badea avea doar trei ani.

Mircea Badea a spus cum a supraviețuit la seismul de acum 46 de ani. Bunica lui s-a pus deasupra pătuțului în care se afla pe atunci copilul Mircea Badea și astfel i-a salvat viața.

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii. Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977. Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea - Dumnezeu să o odihnească - s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

„Sigur că vom mai avea și noi un cutremur mare. Este o chestiune de când, nu de dacă se va întâmpla. Eu mai pun și problema cetățenilor, nu doar a autorităților. Câți dintre cetățenii din București sunt, pe bune, interesați de subiect în afară de momentele acestea când se emoționează și se uită la tragedia altor oameni? De exemplu, oamenii care stau în blocuri cu bulină roșie nu au niciun fel de responsabilitate? Ba eu cred că da”, a mai zis Mircea Badea.

Cutremurele violente care au zguduit luni sud-estul Turciei au provocat 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă Afad, organismul public de gestionare a dezastrelor din Turcia, transmite AFP.

Noul bilanţ ridică numărul total al morţilor din Turcia şi Siria la 4.365.

VEZI ȘI: Scenariu apocaliptic în caz de CUTREMUR: Ce s-ar întâmpla în Capitală imediat după un SEISM de 8 grade - https://www.dcnews.ro/scenariu-apocaliptic-in-caz-de-cutremur-ce-s-ar-intampla-in-capitala-imediat-dupa-un-seism-de-8-grade_445437.html

VEZI ȘI: Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea? - https://www.dcnews.ro/marmureanu-dupa-al-doilea-cutremur-extrem-de-puternic-din-turcia-nu-am-avut-situatia-asta-pana-acum-poate-influenta-zona-seismica-vrancea_904489.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel