Cum a întors Avocatul Poporului armele pentru PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

USL a iniţiat procedura pentru a-l schimba pe Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului. Un episod legat de Iancu, este cel de la legea tăierii ajutoarelor sociale. Contactat de DeCe News la momentul respectiv, Gheorghe Iancu, a precizat că va ataca legea la Curtea Constituţională. Când s-a împlinit termenul depunerii, Iancu s-a răzgândit brusc şi a explicat că nu va mai depune nicio sesizare la CCR. 

“Mie mi se pare că nu poţi să condiţionezi acordarea unui ajutor social de plata unei taxe. Se încalcă Constituţia şi voi contesta la Curtea Constituţională. Se forţează în anumite instituţii problema şi asta nu este bine.”, a declarat pentru DeCe News Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului, în primă fază.

“Am analizat foarte bine subiectul. Dacă ar fi să atac această hotărâre ar însemna pierdere de timp şi de resurse, nu are rost. Nu mă duc la Curtea Constituţională doar ca să pierd.“, a declarat pentru DeCe News, Gheorghe Iancu, la termenul când ar fi trebuit depusă contestaţia.

USL l-a acuzat pe Gheorghe Iancu că favorizează politica PDL. Motivul pentru care acesta va fi schimbat din funcţie este că va fi singurul care va mai putea ataca la CCR cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel