Cum a apărut apa pe Pământ
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată cum s-a format apa pe Terra!

Apa de pe Pământ ar fi putut proveni din interacțiunile dintre atmosferele bogate în hidrogen și oceanele magmatice ale embrionilor planetari care au alcătuit anii de formare ai Pământului, potrivit unei noi lucrări realizate de Anat Shahar de la Carnegie Science și de Edward Young și Hilke Schlichting de la University of California (UCLA) din SUA. Descoperirile lor, care ar putea explica originile trăsăturilor caracteristice ale Pământului, sunt publicate în Nature.

Timp de zeci de ani, ceea ce știau cercetătorii despre formarea planetelor s-a bazat în principal pe propriul nostru Sistem Solar. Deși există unele dezbateri active cu privire la formarea giganților gazoși precum Jupiter și Saturn, este unanim acceptat faptul că Pământul și celelalte planete stâncoase au fost formate din discul de praf și gaz care a înconjurat Soarele nostru în tinerețea sa, potrivit Phys.org.

Cum a început totul

Interacțiunile dintre oceanul de magmă și atmosferă, în simularea Pământului timpuriu, au dus la deplasarea unor mase mari de hidrogen în nucleul metalic, la oxidarea mantalei și la producerea de cantități mari de apă. Chiar dacă tot materialul stâncos care a intrat în coliziune pentru a forma planeta în creștere era complet uscat, aceste interacțiuni dintre atmosfera de hidrogen molecular și oceanul de magmă ar genera cantități abundente de apă, au arătat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel