Cultură de cannabis, descoperită în subsolul unei clădiri
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un bărbat a fost arestat preventiv pentru introducere în ţară şi trafic de droguri de risc, anchetatorii din Ploieşti depistând, în urma unei percheziţii, o cultură de cannabis aflată în subsolul unei clădiri.

Cannabis cultival la subsol! Conform unor comunicate transmise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, a fost efectuată o percheziţie domiciliară în judeţul Giurgiu în urma căreia s-a descoperit o cultură impresionantă de cannabis, în spaţiu închis.

"În cauză, s-a reţinut că o persoană ar fi comercializat cannabis către persoane din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti, acesta fiind introdus în ţară prin intermediul unor firme de transport şi coletărie. În urma activităţilor desfăşurate, a fost descoperită, într-o încăpere subterană disimulată, o cultură indoor de cannabis, formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop", spun anchetatorii, potrivit Agerpres.

În perioada decembrie 2020 - mai 2023, inculpatul a comercializat, în mod repetat, droguri de risc (cannabis). Bărbatul a fost reţinut de DIICOT Ploieşti, fiind apoi prezentat Tribunalului Prahova care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.  Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti. 

Peste 90 kg de droguri, confiscate de poliţişti

Peste 90 de kilograme de droguri au fost confiscate în urma activităţilor desfăşurate, în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis, sâmbătă, şi citat de Agerpres. 

Cele 45 de acţiuni operative au fost derulate de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Au fost efectuate 388 de percheziţii domiciliare şi 16 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 563 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel