Cultură de canabis descoperită pe Muntele Olimp
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Plantaţie ilegală de canabis în Grecia.

Poliţia greacă a descoperit o plantaţie de canabis pe Muntele Olimp cu peste 4.000 de plante individuale şi a arestat două persoane în legătură cu acest caz, a informat vineri televiziunea publică elenă ERT. S-a întâmplat după un anunţ făcut joi de poliţie potrivit căruia o plantaţie cu 2.400 de plante a fost găsită şi distrusă pe un munte lângă Volos, un oraş-port de pe coasta de est a Greciei continentale.

Poliţia a anunţat că valoarea drogurilor se ridică la 20 de milioane de euro (20 de milioane de dolari), a raportat ERT. Grecia şi statul vecin, Albania, sunt considerate ţările cu cea mai mare producţie de canabis din Europa. Plantele au nevoie de cantităţi mari de apă şi ambele ţări dispun de zone izolate care pot fi irigate cu surse de apă din munţii care le înconjoară.

Situaţie similară şi în România

La sfârşitul lunii august, procurorii DIICOT au reținut patru persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc, după ce ar fi amenajat o cultură de canabis pe 60.000 de metri pătrați într-o zonă muntoasă din județul Bihor. Conform oamenilor legii, două solarii de mari dimensiuni erau amenajate pe terenul respectiv în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare. Masa vegetală, în greutate de 203 kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis. În aceeași locație au fost identificate echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis.

Grecia a legalizat cultivarea şi vânzarea canabisului medicinal cu o concentraţie mai mare de 0,2 THC

Încă de anul trecut, Grecia a făcut un pas uriaș în favoarea pieței de canabis medicinal din Europa. A fost legalizată oficial vânzarea și cultivarea canabisului medicinal (Cannabis Sativa L) cu conținut mai mare 0.2% THC. Grecia are acum loc legislativ să își dezvolte piața de canabis, lucru care va duce la venituri extrem de importante la bugetul de stat, mai ales în aceste vremuri.

În 2019, mai multe companii au investit peste 400 de milioane de dolari în piața de canabis din Grecia, iar asta a demonstrat politicienilor că există interes în domeniu. Chiar dacă la acea vreme investițiile nu au fost fructificate din cauza unei legislații prost formulate, în timp, au demonstrat că există “loc de adus bani la bugetul de stat” așa că, doi ani mai târziu, Grecia a legalizat cultivarea și vânzarea mugurilor de Cannabis Sativa L. Politicienii greci plănuiesc să îmbunătățească această lege în viitor pentru a permite și comercializarea extractelor, uleiurilor, alimentelor și a altor produse populare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel