Culoarea anului 2023: "Este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2023, una gata să atragă toate privirile în orice împrejurare.

După nuanța de albastru stins din 2020, după două nuanţe de gri şi galben în 2021 şi nuanţa strălucitoare Very Peri de anul acesta, Pantone a ales această nuanţă „îndrăzneaţă” de roşu carmin pentru 2023, scrie digi24.ro. Culoarea aleasă de către celebrul institut este Viva Magenta. Nuanța se află în spectrul dintre roșu și albastru, dar este descrisă ca un „roșu animat, care pulsează cu mișcare”, „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”.

„Este o culoare curajoasă, care transmite optimism și bucurie și știm că avem cu toții nevoie mare de asta”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, citat de The Guardian. Institutul a făcut anunțul și pe pagina sa oficială de Facebook, alături de un videoclip care își propune să atragă privirile și să fascineze.

În cultura populară, nuanţele de magenta se regăsesc peste tot, de la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure a eroinei Marvel a lui Charlize Theron, Clea, până la îmbrăcămintea aristocratică-western de culoarea prunei a lui Emily Blunt în filmul „The English”, mai scrie sursa citată.

Criticii vestimentari atrag însă atenția că Viva Magenta nu este o culoare ușor de asortat sau de purtat, dar, pe de altă parte, transmite un mesaj puternic. „Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni au fost agresivi; este necesar pentru a merge mai departe”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone. „Avem nevoie de curaj, dar căutăm ceva care să promoveze bucuria și să fie distractiv. Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere – căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm,”a mai spus oficialul institutului.

Aflat în cel de-al 23-lea an în care selectează o culoare anuală, Institutul Pantone a luat în considerare avalanșa de provocări cu care oamenii s-au confruntat în ultimii ani și modul în care acestea au modelat perspectiva, valorile și atitudinile în găsirea unei culori pentru 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel