Culmea parlamentarismului, dezvăluită de Gabriela Firea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Senatoarea PSD Gabriela Firea a dezvăluit care este culmea parlamentarismului.

"Culmea parlamentarismului: să acuzi Guvernul că nu legiferează prin Ordonanțe de Urgență!", a subliniat Gabriela Firea. 

Senatoarea PSDse referă la două proiecte de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor şi al mamelor care au beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului, ajunşi în situaţia de debitori nu din culpa lor, trimise de Guvern către Parlament.

"În ciuda efectelor benefice ale acestor măsuri, adversarii politici reproșează Guvernului că nu a recurs la soluția ordonanțelor de urgență, acuzând că prin transmiterea către Parlament a celor două proiecte de lege Guvernul dorește o amânare sine die a efectelor acestora", a declarat Gabriela Firea.

Senatoarea a adăugat că "este totuși o premieră ca un parlamentar să reproșeze Guvernului că a preferat un proiect de lege unei ordonanțe de urgență. În ce privește modul în care se va constata culpa celor care nu vor beneficia de amnistiere, o altă direcție de atac a adversarilor Guvernului, Ministrul Muncii a făcut precizările necesare. Primul proiect de lege prevede scutirea la plata debitelor pentru toţi pensionarii, cu excepţia debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor, adică prin depunere de declaraţii false sau documente false, Casa de pensii având rolul de a verifica toate aceste dosare. Până în prezent sunt 30.000 de persoane, pensionari aflaţi în această situaţie, pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de lei. Al doilea proiect de lege aprobat de Guvern vizează amnistia fiscală a mămicilor pentru care s-au constituit debite deoarece în perioada în care au stat acasă pentru îngrijirea copiilor şi au primit indemnizaţia pentru creşterea acestora au obţinut şi venituri suplimentare pe care le-au declarat la administraţiile fiscale. Amnistia fiscală vizează aproape 12.500 de mămici pentru care s-au constituit debite de 15 milioane de lei. Nu vor fi scutite de la plata debitelor toate acele persoane pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel