Data actualizării:
Data publicării:

Culmea democrației: Statul finanțează producții cinematografice care nu fac decât să denigreze țara și poporul român / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: DCNews
Foto: DCNews
Șerban Puiu, directorul Teatrului Elisabeta, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre producţiile cinematografice. 

Șerban Puiu a explicat, în exclusivitate pentru DC News, de ce este necesar ca politicienii să se sesizeze în cazul unor producții cinematografice actuale, comparându-i cu politicienii comuniști despre care a spus că, spre deosebire de cei de astăzi, ei aveau o viziune. 

„După părerea mea nu există teatru comercial și teatru de artă. Există teatru bun și prost, iar teatrul bun e teatrul în care ai în sală și academicianul, și pe tanti Leana.  Dacă nu e așa și este un teatru doar pentru prietenii mei ideologici, nu e ok. Teatrul nu se adresează unor nișe, el se referă la toată lumea pentru că e cea mai democratică artă. E născut în democrația ateniană.", a spus Șerban Puiu. 

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut referire la americani care au producții cinematografice patriotice care la noi nu există, cu toate că statul român finanțează producţiile cinematografice. Șerban Puiu a tras un semnal de alarmă asupra faptului că unele producții actuale nu fac decât să denigreze țara și poporul român, iar politicienii nu fac nimic în acest sens. 

„Se zice că asta ar fi democrația în care eu, statul, finanțez un film în care mă înjuri pe mine și îmi arăți că mă înjuri pe mine, politicianul. Asta încă ar fi democrație. Problema e alta, că tu ai trecut la faza a doua. Tu nu mă mai înjuri pe mine, tu îți înjuri țara. Aici, eu ca politician ar trebui să mă sesizez. E democrație, dar tu când dai la temelia structurilor statului și prezinți poporul român ca pe un popor de idioți, retardați, primitivi, eu, ca politician, deja trebuie să mă sesizez.”, a spus Șerban Puiu. 

Corectitudine politică

„Corectitudinea politică e de stânga, nu? Atunci de ce sunt supărați ei pe comunism? Că sunt părinții lor ideologici, chiar bunicii lor ideologici. Eu am mai citit și am văzut că multe teze ale corectitudinii politice sunt mot-a-mot teze ale bolșevismului din 1917, adică bunicul ideologic.

Mie mi se pare că e o fluiditate ideologică între cele două mișcări, foarte interesantă.", a spus Șerban Puiu. 

Viziunea comunistă

„Comunismul avea o viziune, bună sau rea. Eu nu discut calitatea viziunii, dar ei aveau o viziune politică. În această viziune politică spuneau artiștilor ce fel de actori vor, ce fel de artiști vor, ce fel de discurs în scenariu. Oamenii ăia, de acord sau nu, că era dictatura, și-au pus talentul în slujba acelui discurs încercând să bage și câte o șopârlă, încercând să-l mineze. Actorii aveau o direcție.”, a spus Șerban Puiu. 

„E celebra constatare a unui militar: „Dacă nu știi unde vrei să ajungi, nu contează pe ce drum o iei.”, a completat Val Vâlcu.

„Asta e problema la noi. Este incoerența ideologică. Dau vina tot pe politicieni. Nu avem figuri și revin la teatrul grec. Teatrul grec a înflorit numai în momentul în care în secolul V au fost numai politicieni remarcabili, niște figuri remarcabile.”, a spus Șerban Puiu  la Dc News. 

 

Youtube video image

VEZI ȘI: EXCLUSIV  „Șmecheriile" care elimină publicul de la teatru. O dibăcie mondială care afectează grav România https://www.dcnews.ro/smecheriile-care-elimina-publicul-de-la-teatru-o-dibacie-mondiala-care-afecteaza-grav-romania_938111.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel