Culisele alianței PNL - PSD care răstoarnă toată scena politică. Mutarea ”marea împăcare”, decisivă
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află mai multe despre mutarea ”marea împăcare”.

În urma anunțului făcut de liderii PSD și PNL, care au declarat că vor forma o alianță guvernamentală după alegerile parlamentare din 2024, scena politică românească se confruntă cu o nouă realitate.
Cum se va reflecta această alianță în preferințele electoratului și ce șanse au celelalte forțe politice să se impună în fața blocului PSD-PNL? Profesorul Bogdan Teodorescu, a oferit o perspectivă asupra acestor întrebări în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, ”Ce se întâmplă”, de la DC News TV.

Patru contracandidați s-au transformat în trei

“Până la această alianță aveai patru blocuri care se băteau unul cu altul: PSD, PNL, AUR, USR. Las la o parte ungurii care, mă rog, au și ei rolul lor, dar mai separat, respectiv partidul doamnei Șoșoacă. Așadar aveai patru blocuri”.

Cum s-au schimbat regulile jocului odată cu alianța

În momentul de față, două blocuri s-au unit și-ți spun: «Domne’, noi nu ne mai certăm». În același timp, celelalte două blocuri probabil nu se vor uni niciodată.Și comparația se va face între blocul AUR de 20-22% și 40% (PSD-PNL); respectiv blocul USR de 14-15% și 40%”, a explicat profesorul Bogdan Teodorescu.

Citește în continuare pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel