Culisele întâlnirii de la Vila Lac 2. Reproșurile lui Iohannis, asigurări pentru Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Miercuri seară, s-au întâlnit liberalii la Vila Lac 2. 

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu liberalii, miercuri, la Vila Lac 2. Președintele a afirmat că Ludovic Orban va fi propus premier, dar componența Guvernului va fi puțin modificată, referindu-se la al treilea Guvern, spun surse din PNL, conform Mediafax.

”Discuția a pornit de la faptul că rămânem la planul alegerilor anticipate. Tot Ludovic Orban va fi desemnat premier pentru a treia oară, însă componența echipei guvernamentale va fi un pic schimbată, pentru că nu este posibil constituțional să fie propusă aceeași echipă”, au explicat sursele citate. 

Programul de guvernare rămâne în linii mari același, deoarece în această perioadă Executivul a fost interimar și nu a putut lua decizii importante. Este posibil ca unele măsuri ale programului să fie înăsprite, au adăugat sursele politice.

PNL va fi prezent în 24 februarie 2020 în Parlament, pentru a asigura cvorum, dar nu va vota, se vor abține, conform sursei citate. Urmează discuții cu USR și PMP, pentru susținerea acestei strategii. 

”Luni la votul de învestire, problema este la PSD, nu la PNL. În momentul în care ei dau jos Guvernul, ei trebuie să își asigure cvorum pentru a propune un alt Guvern. Și noi când am dat jos Guvernul Dăncilă ne-am asigurat că ne facem cvorum să punem alt Guvern. Noi am zis acum că nu vrem alt Guvern, deci e în regulă”, au explicat sursele citate. Totodată, s-a vorbit despre disputele cu USR, iar liberalii au ajuns la concluzia că nu avantajează pe nimeni un conflict între cele două partide.

Reproșurile președintelui 

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că vor guverna și după anticipate, cel puțin patru ani, au explicat sursele menționate. Totuși, președintele le-ar fi reproșat că a fost lăsat singur să ia partea OUG pe Sănătate. Totodată, președintele le-ar mai fi spus să nu mai speculeze atât de mult subiectul pensiilor și salariilor, pentru a nu fi exploatat de PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel