CULISE din prima ședință PNL, PSD, UDMR. Propunerea de premier, TREI variante. Grindeanu, respins de PNL din cauza OUG 13- SURSE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay/ Culise PNL - PSD - UDMR
foto ilustrativ pixabay/ Culise PNL - PSD - UDMR
Informații explozive din prima ședință PSD, PNL, UDMR. 

DCNews.ro a obținut informații pe surse din prima ședință PNL, PSD, UDMR. Astăzi, ședința continuă și are și un calendar, pe ministere. 

Vezi aici mai mult despre ședința de astăzi: PSD, PNL și UDMR pregătesc viitorul Guvern. Programul negocierilor. Încep cu Finanțele, continuă cu Justiția

PSD nu-l vrea pe Cîțu-premier, PNL nu-l vrea pe Grindeanu în Guvern

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, afirma, în aceste zile, că PSD exclude varianta de premier Florin Cîțu: ”PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”. ”Noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat”, continua el. 

Conform surselor DCNews, nici Sorin Grindeanu nu ar fi acceptat de PNL în viitorul Guvern. Liberalii nu l-ar dori pe Sorin Grindeanu din cauza asocierii cu OUG13. Conform surselor noastre, PNL se teme că ar fi asociat cu protestele masive împotriva Guvernului Grindeanu, provocate de Ordonanța de Urgență invocată. 

Trei variante de premier

Cum și PNL, dar și PSD vor să dea premierul, se pare că se va merge la Palatul Cotroceni nu cu două, ci chiar cu trei variante de prim-ministru, respectiv președinții de partid: Florin Cîțu, președintele PNL, Marcel Ciolacu, președintele PSD, dar și Kemelen Hunor, președintele UDMR.

Surpriza vine din partea UDMR, care, deși până acum nu s-a implicat activ în dispute, se pare că va merge cu propunerea de premier Kelemen Hunor. De altfel, liderul UDMR ar fi punctat că e absolut normal ca propunerea PNL să fie Florin Cîțu, propunerea PSD să fie Marcel Ciolacu, iar propunerea UDMR să fie el. ”Altfel, se rupe partidul” ar fi fost o declarație, în acest context, făcută în prima ședință PNL, PSD, UDMR. 

Klaus Iohannis decide

Prin urmare, decizia va fi la președintele Klaus Iohannis, invocat în ultima vreme, în acest context, de Rareș Bogdan și Florin Cîțu. Recent, Rareș Bogdan spunea că, deși dorința este ca PNL să dea premierul, nominalizarea acestuia este apanajul președintelui: ”Ce vă pot spune este că PNL va da premierul, cum este normal, iar numele acestuia este apanajul președintelui, deci domnia sa va face nominalizarea.”

Florin Cîțu găsea interesantă și varianta premierului prin rotație, dar excludea UDMR de la acest schimb de premieri. ”Au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la o concluzie, dar este o variantă care a fost pe masă și este interesantă. Am găsit, în această seară, multe lucruri care pot să ne unească.” afirma Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel