Culise din PNL după schimbarea conducerii. Apropiat al lui Cîțu dezvăluie ce se întâmplă în partid
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 15 apr 2022, 15:44
WhatsApp
Nicolae Ciucă a preluat rapid conducerea PNL de la Florin Cîțu, după o ”răscoală” bruscă a liberalilor. 

Plecat în SUA ca președinte al PNL, Florin Cîțu s-a întors în țară mai contestat ca niciodată. Problemele pe care le-a creat în coaliția de guvernare - în aceste momente de criză - prin criticile pe care le-a adus măsurilor fiscale, primul vizat fiind ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, se pare că au reprezentat pentru Florin Cîțu groapa pe care și-a săpat-o singur. Încă președinte al Senatului, Florin Cîțu nu pare că s-a împăcat vreodată cu faptul că a pierdut Ministerul de Finanțe la negocierea cu PSD. Deși a spus mereu că vorbește economistul Florin Cîțu, el era și președinte al PNL, dar și președinte al Senatului, și cu voturile PSD. I s-au adus mai multe reproșuri și a făcut pasul în spate, împreună cu apropiatul său - Dan Vîlceanu, acesta din urmă renunțând și la funcția din Guvern. ”Parteneri de compromis” îi numea, tot mai accentuat, în ultima vreme, Florin Cîțu pe reprezentanții PSD. A spus deschis că nu a fost de acord cu multe măsuri și a venit cu idei economice care nu au fost niciodată luate în considerare în coaliție. De multe ori, s-a contrat tăios și puternic cu Adrian Câciu - având viziuni total diferite. 

Deși a părut un conflict în toată regula, altceva spune astăzi Dan Vîlceanu, care nu mai este nici secretar general al PNL, nici ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

”Ne-am dat demisia fără mari probleme”

”Atmosfera e bună (n.r. în PNL), n-a fost o schimbare forțată, n-a fost o schimbare cu scandal. Florin și-a dat demisia, eu mi-am dat demisia. Când există președinte al partidului care nu e și premier, apar astfel de necesități de a schimba puțin lucrurile, pentru că premierul pune în aplicare decizia politică. Am înțeles foarte clar mecanismul, de aceea n-au fost mari discuții. Florin Cîțu și eu ne-am dat demisia fără mari probleme. Avem președinte care e și premier, iar lucrurile decurg mai fluent, decide măsurile pe care le pune în aplicare în Guvern.” spune Dan Vîlceanu, la Digi24. 

”Ok, e un alt premier, trebuie să fie președinte la partid, foarte bine, asta-și doresc liberalii, ne ocupăm de nevoile oamenilor, nu de scandaluri politice la partid.” a conchis liberalul aflat până de curând în echipa de conducere. 

Și totuși, să nu uităm că-n mai 2023 se face rocada premierilor, conform înțelegerii, și atunci Nicolae Ciucă nu va mai fi premier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?