Cui nu-i crește salariul în 2024. Legea promulgată de președinte
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO: Arhivă DC News
FOTO: Arhivă DC News
Nu toate salariile cresc în 2024. 

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea OUG 127/2023. Printre altele, aceasta prevede ca personalului din Ministerul Finanţelor, ANAF, Autoritatea Vamală Română, CNAS şi casele teritoriale de sănătate să nu li se aplice în 2024 majorarea cu 5% a salariilor şi prorogarea până la 30 iunie a termenului de implementare a măsurilor de reorganizare în agenţiile, autorităţile, instituţiile publice autonome.

În anul 2024, pentru categoriile de funcţii de demnitate publică pentru care nu este reglementat nivelul de salarizare prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 115/2023, indemnizaţiile sunt îngheţate la nivelul lunii decembrie 2023.

Personalului care a beneficiat de majorări salariale pe parcursul anului 2023, în baza legii, precum personalul din Ministerul Finanţelor, ANAF, Autoritatea Vamală Română, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi casele teritoriale de sănătate, nu li se aplică majorarea cu 5% a drepturilor salariale începând cu ianuarie 2024.

În aceeaşi categorie intră şi personalul din sistemul de justiţie care a beneficiat în cursul anului 2023 de majorarea salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare prin acte administrative emise de ordonatorii de credite, arată Agerpres. 

De asemenea, prevederile care au în vedere întărirea disciplinei financiare a operatorilor de stat vizează ca bugetele de venituri şi cheltuieli să fie transmise la Ministerul Finanţelor, în vederea avizării, în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii anuale a bugetului de stat şi se aprobă în termen de 150 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi. În cazul operatorilor economici nou înfiinţaţi, bugetele de venituri şi cheltuieli se aprobă până la finele exerciţiului financiar al anului curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel