Cuc, după anunțul directorului Metrorex: Nu există să nu se poată deschide Magistrala 5. Nu se poate BLOCA, stadiul de execuție de 98%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a reacţionat dur după ce noul director al Metrorex, Mariana Miclăuş, a anunţat că lucrările la magistrala 5 vor mai dura până la jumătatea anului 2020. 

"A anunţat şi motivele noul director, de ce nu se deschide? E normal să fie de acord cu noul ministru, pentru că el a pus-o în funcţie, dar care sunt motivele? Altfel sunt doar declaraţii. Oamenii ăştia, ca să mute discuţia de la dezbateri şi alte lucruri importante, inventează tot felul de motive. Nu există să nu se poată deschide magistrala 5, decât dacă aceşti oameni vor doar să blocheze proiectele de infrastructură şi caută motive de dispută naţională. Altfel nu se poate bloca până la anul, având în vedere că stadiul de execuţie era de 98 la sută. Acum, în noiembrie, eu trebuia să fac un test pentru 7 staţii din cele 10 de pe traseul magistralei, vorbisem cu constructorul să punem tren în circulaţie. Ca să găsească scuze pentru incompetenţa lor, vor bloca toate proiectele de infrastructură şi îşi vor pune oamenii puşi în funcţii să facă tot felul de declaraţii fantasmagorice. Repet, care sunt motivele? Trebuie stipulate clar", a spus fostul ministru al Transporturilor, pentru DCNews. 

Recepţia finală în 2020, trenul în circulaţie de anul acesta 

"Dacă, să spunem, constructorul ar fi invocat nişte motive pe care eu nu le-am ştiut la terminarea mandatului şi care au apărut după, ele pot fi oricând refuzate de către compania Metrorex. Pentru că dacă constructorul vine şi spune că hai să blocăm ca să dăm vina pe PSD, poate să vină şi Metrorex să spună că stadiul este de 98 la sută, nu se poate aşa. Stilul ăsta al lor meschin de a găsi subiecte şi de a bloca proiecte, pentru că nu este singurul pe care au de gând să îl blocheze, nu face decât să oprească dezvoltarea României. Sunt doar scuze inventate! Nu ai cum, la un asemenea proiect, care durează de 8 ani, să spui că nu poate fi gata. 

Eu, într-adevăr, nu vorbisem de recepţie finală. Vorbeam de dat în trafic, să meargă trenul pe şine, iar lucrări se mai puteau face", a declarat Răzvan Cuc, în exclusivitate pentru DCNews. 

IATĂ AICI CE A SPUS NOUL DIRECTOR AL METROREX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel