Cuba condamnă sancțiunile occidentale împotriva Rusiei
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Președintele cubanez, Miguel Diaz-Canel. Sursa Youtube PBS NewsHour
Președintele cubanez, Miguel Diaz-Canel. Sursa Youtube PBS NewsHour
Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, a subliniat că Havana, deși a condamnat în mod repetat sancțiunile împotriva Rusiei, este în favoarea unei soluții negociate a conflictului din Ucraina.

Cuba condamnă sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, cauzele conflictului ucrainean ar trebui căutate în politicile SUA și ale NATO, a declarat președintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, aflat într-o vizită la Moscova, în cadrul unei sesiuni plenare a Dumei de Stat din Marţi, potrivit Tass.

"Cuba condamnă cu fermitate sancțiunile impuse unilateral Federației Ruse. Cauzele conflictului actual din regiune trebuie căutate în politica agresivă a SUA și în extinderea NATO la granițele cu Federația Rusă", a spus el.

Diaz-Canel a subliniat că Havana, deși a condamnat în mod repetat sancțiunile împotriva Rusiei, este în favoarea unei soluții negociate a conflictului din Ucraina.

SUA impun noi sancțiuni anti-Rusia asupra a 14 persoane și 28 de entități

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a anunțat luni că SUA au impus noi sancțiuni anti-Rusia asupra a 14 persoane și 28 de entități, inclusiv patru membri ai familiei politicianului rus Suleiman Kerimov și companii înregistrate în Elveția, Malta și Franța, printre altele.

”Astăzi, Biroul de Control al Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, alături de Departamentul de Stat al SUA, a sancționat o rețea transnațională de achiziție de tehnologie care sprijină complexul militar-industrial rus”, a declarat Trezoreria SUA într-un comunicat de presă, potrivit Almayadeen.

”În total, acțiunile de astăzi au desemnat 14 persoane fizice și 28 de entități și au identificat opt ​​avioane drept proprietate blocată”, a adăugat acesta.

La rândul ei, secretarul de Trezorerie, Janet Yellen, a declarat că SUA ”vor continua să expună și să perturbe lanțurile de aprovizionare militare ale Kremlinului și să refuze Rusiei echipamentul și tehnologia de care are nevoie pentru a duce războiul ilegal împotriva Ucrainei”... Citește mai mult AICI.

Citește și:

Rusia susţine că UE este 'parte a conflictului' în Ucraina şi avertizează că Occidentul se apropie de o confruntare militară cu țara lui Putin

Ministerul rus de Externe a declarat joi că livrările de arme ale Uniunii Europene către Kiev fac ca blocul comunitar să fie parte a conflictului în Ucraina, iar ţările care pompează arme Ucraina sunt 'sponsori ai terorismului', relatează Reuters.

Într-un briefing, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a reiterat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a livrat Ucrainei arme avansate în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare a Rusiei, care a ajuns în a opta lună. Decizia UE privind crearea unei misiuni de asistenţă militară pentru regimul de la Kiev creşte implicarea UE şi o face să devină parte a conflictului în Ucraina, a subliniat Zaharova, citată de agenţiile oficiale de presă ruse TASS şi RIA Novosti, referindu-se la programul de instruire a militarilor ucraineni.

În acest context, ea a amintit că, în reuniunea lor din 17 octombrie, miniştrii de externe ai UE au anunţat lansarea unei misiuni de instruire a armatei ucrainene, care ar urma să înceapă să fie implementată peste o lună. În decurs de doi ani, această misiune, pentru care Bruxellesul a alocat 107 milioane de euro, ar urma să pregătească personal ucrainean de comandă la diferite niveluri, potrivit TASS. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel