Cu un an înainte de alegeri, comuna Slatina (Suceava) a rămas fără Consiliu Local
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sorin Popescu
Sorin Popescu

După doi ani de la sesizarea prefectului judeţului Suceava Sorin Popescu, Consiliu Local din comuna Slatina a a fost dizolvat.

Autor: Adrian Stroescu

Sorin Popescu
Sorin Popescu

Conform ziarului Monitorul de Suceava, instanţele au emis o decizie definitivă şi irevocabilă pentru dizolvarea deliberativului local.

Solicitarea de dizolvare a Consiliului Local din Slatina a fost făcută în anul 2009 de prefectul judeţului pe motiv că membrii CL nu au adoptat nici o hotărâre pe parcursul a trei luni consecutive. În urma acestei solicitări, Secţia Comercială de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Suceava a dizolvat de drept Consiliul Local.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, „Consiliul Local Slatina nu au adoptat nici o hotărâre în lunile iulie, august şi septembrie 2009, fiind întrunite astfel condiţiile pentru dizolvarea de drept. După decizia de luni a Curţii de Apel Suceava, prefectul a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor să stabilească data pentru organizarea alegerii unui nou Consiliu Local”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel