Cu scuza de "răcit" la control! Inteligenţa artificială te spune şefului dacă minţi ca să lipseşti de la muncă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Inteligența artificială poate să descopere dacă oamenii sunt răciți doar din tonul vocii. Asta înseamnă că te poate da de gol la şef, dacă eşti testat prin programe cu IA.

Sigur ai încercat măcar o dată să-ți iei liber de la muncăm pe motiv că ești răcit. Ei bine, nu va mai fi posibil pe viitor dacă inteligența artificială va continua să-și facă simţită prezenţa tot mai mult în vieţile noastre, inclusiv la job. E posibil ca un robot să-ți dea verdictul: ești sau nu răcit.

În cadrul unui studiu recent realizat de cercetători de la Institutul Național de Tehnologie Sardar Vallabhbhai din Surat, India, inteligența artificială a fost pusă să descopere doar analizând mai multe voci dacă vorbitorii erau răciți sau nu.

Au fost ascultate vocile a 630 de germani, din care 111 erau răciți. Conform Business Insider, subiecții au fost rugați să numere de la unu la 40 înainte de a descrie ce au făcut în weekend. Apoi, li s-a spus să recite fabula lui Esop „Vântul din nord și soarele”.

Inteligența artificială a reușit să detecteze corect răceala în aproximativ 70% din cazuri.

Potrivit cercetătorilor, principala aplicație a rezultatelor ar fi de a putea identifica o răceală fără a fi nevoie de vizite costisitoare și care durează, la medic. Cine știe însă cum va putea fi extinsă această capacitate a inteligenței artificiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel