Data actualizării:
Data publicării:

Cu cine votează milionul de tineri români pentru prima dată? Mădălina Hideg (Argument) explică ce partide au reușit să le câștige votul

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Sociologul Mădălina Hideg, directorul institutului Argument al DC Media Group, a făcut câteva referiri cu privire la modul în care tinerii vor vota azi.

Amintim că, pentru prima dată, un milion de tineri au fost așteptați azi la urne să-și exercite dreptul de vot, atât în cadrul alegerilor locale, cât și al celor europarlamentare. 

Cele două alegeri au fost comasate.

„Cred că acești tineri vor influența major rezultatele de astăzi, dar mai ales în favoarea candidaților independenți, cât și a partidelor noi anti-sistem. Iar acest lucru cred că se întâmplă din mai multe motive. Acești tineri au un comportament civic mai pronunțat decât alte generații.

Ei sunt mult mai sensibili la ceea ce percep ca fiind nedrept. Au fost clar atrași de retorica anti-sistem. Sunt partide care s-au erijat în vocea poporului, vocea celor neîndreptățiți de sistem și au reușit mai mult ca alte partide să creeze imaginea unei societăți ideale”, a explicat Mădălina Hideg, sociologul Argument.

Secţiile de votare s-au deschis, duminică dimineaţă, pentru cei aproape 19 milioane de alegători aşteptaţi să-şi desemneze, la urne, reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni.

Dintre aceștia, un milion de tineri care au împlinit 18 ani vor vota pentru prima dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel