Cu cine ține Mircea Badea în disputa Aurescu - Rareș Bogdan. „Nu îmi vine să cred că îi iau apărarea. Doamne, ce e cu mine?”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României și Rareș Bogdan, vicepreședintele PNL și liderul deputaților români din PPE, au avut un schimb de replici ca urmare a unei confruntări politice. Disensiunile dintre cei doi au ajuns și în atenția jurnalistului Mircea Badea.

Mircea Badea și-a „ales tabăra”, fiind surprins și el de cel căruia i-a luat apărarea.

„Vreau să-i iau apărarea lui Rareș Bogdan. Mă surprind pe mine însumi. Doamne, ce e cu mine?”, a comentat amuzat Mircea Badea.

În stilul său caracteristic, jurnalistul a amintit că șeful diplomației române l-a acuzat de narativ prorus pe Rareș Bogdan, vicepreședinte PNL și șeful delegației române în PPE. 

„Aurescu a ripostat cum se ripostează în zilele noastre, acuze de proruse”, a adăugat râzând Mircea Badea care a amintit că Rareș Bogdan a fost apărat inclusiv de deputatul Pavel Popescu, unul din cei care își acuză cel mai mult adversarii politici de asemenea narative. „El practic dă aceste certificate în cazul în care te identifică. Aici a zis că nu e cazul, a fost salvat Rareș Bogdan”, a conchis Mircea Badea râzând.

Amintim că nu doar Pavel Popescu, cât și lideri importanți ai PNL precum Dan Motreanu, au criticat dur acuzele lansate de Bogdan Aurescu cu privire la un presupus narativ putinist al lui Rareș Bogdan. 

Liderul PNL Rareș Bogdan îi răspunde ministrului Aurescu: Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste

Luni, Bogdan Aurescu a răspuns acuzațiilor lui Rareș Bogdan, care a precizat anterior că l-ar da afară din Guvern.

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale“, a declarat Bogdan Aurescu.

ntr-o postare pe Facebook din această după-amiază, europarlamentarul Rareș Bogdan atrage atenția că ajutorul acordat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc.

„Avem speranțe pentru fermierii romani! Pe 20 martie, la Bruxelles are loc Consiliul AGRIFISH (Agricultură și Pescuit) și s-ar putea să avem o propunere de răspuns la scrisoarea prin care România și alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) cer compensații pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina. În aceste zile se lucrează exact la prelucrarea cifrelor furnizate de semnatari, pentru a se propune un sistem compensatoriu. Deci la nivel tehnic se lucrează. Însă decizia este la nivel politic. Pe 23-24 martie are loc chiar un Consiliu European. Pe ordinea de zi provizorie figurează Ucraina, „Competitivitate și piață unică” și „Alte subiecte”.

Precizare: ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-și recupereze țara, dar și pentru a apăra UE! Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste!“, a scris europarlamentarul liberal pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel