Cu ce să hrănești, toamna, plantele de interior: prepară niște îngrășăminte eficiente chiar în casă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu ce să hrănești, toamna, plantele de interior. Sursa - Pexels
Cu ce să hrănești, toamna, plantele de interior. Sursa - Pexels
În lipsa nutrienților, plantele de interior nu cresc și nu înfloresc, iar aspectul lor are de suferit.  

Îngrășămintele pentru plantele de interior pot fi cumpărate din florării, dar pot fi preparate acasă din produsele din cămară.

Toamna, îngrășămintele sunt aplicate mai rar plantelor de afară, pentru ca acestea intră  într-o perioadă de repaus. Excepție fac plantele de apartament, care înfloresc și toamna, și care trebuie hrănite în același mod ca și vara.

Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret

Unele ingrediente simple, pe care le avem în bucătărie, pot fi folosite ca îngrășământ. Aproape toate plantele de interior iubesc zahărul. Glucoza conferă florilor vitalitate și le asigură o bună absorbție a compușilor organici. Grădinarii recomandă dizolvarea a două lingurițe de zahăr într-un litru de apă. Plantele trebuie udate cu această compoziție nu mai mult de o dată la 30 de zile.

Datorită drojdiei, procesul de mineralizare a substanțelor organice decurge mai rapid. De asemenea, drojdia contribuie la producerea de macronutrienți și îmbunătățește activitatea vitală a microorganismelor importante din sol

Dizolvați un gram de drojdie și o lingură și jumătate de zahăr într-o jumătate de litru de apă caldă. Acest îngrășământ se folosește o dată la patru săptămâni.

Puneți bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit

De asemenea, puteți lua o coajă proaspătă de la o banană și tocați-o. Puneți coaja tocată într-un  borcan de sticlă și apoi turnați apă clocotită. Infuzia va fi gata peste o zi. Pentru a hrăni plantele de interior, infuzia se diluează cu apă curată într-un raport de unu la trei, iar florile trebuie udate o dată la două săptămâni. 

 

 

BONUS. Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba

 

Pentru mulți oameni, plantele de interior nu sunt doar un decor al casei: unii cred că aduc fericire, noroc, bani, protejează familia de certuri și nenorociri. 

De aceea, aceste plante au primit și denumiri populare: arborele banilor, floarea păcii, fericire feminină. Te sfătuim să le crești și tu dacă crezi în aceste superstiții.

Spathiphyllum. Spathiphyllum este o plantă tropicală comună în America Centrală și de Sud, precum și pe insulele Pacificului. Și unele specii de spathiphyllum sunt cultivate cu succes ca plante de interior, cunoscute și sub numele de crinul păcii, deoarece se crede că aceste flori au o energie puternică și previn discordia în familie. Dar valoarea reală a spathiphyllum constă în perioada lungă de înflorire, precum și în capacitatea plantei de a purifica aerul de diferite substanțe chimice.

Violeta este una dintre cele mai populare plante de interior: în lume există câteva mii de specii de violete hibride cu flori de diferite culori și forme. Îngrijirea acestor flori nu este prea complicată. Dacă  respecți câteva reguli de bază, planta te va încânta mult timp cu florile ei. Un alt avantaj al violetelor este că înfloresc și iarna, când majoritatea celorlalte flori au o perioadă de odihnă.

Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul: folosește trei produse, pe care planta le iubește

Arborele banilor. Conform credințelor, această plantă atrage banii. Planta nu necesită îngrijire specială și udare frecventă. Pentru a stimula înflorirea plantei, trebuie să o plasați într-un loc, unde se poate bucura de lumina soarelui. De preferat ar fi să așezați ghiveciul în zona de nord a casei, iar temperatura din cameră să fie între 5 și 15 grade. Pentru a fertiliza planta, puteți folosi un îngrășământ, făcut chiar în casă. Pentru asta dizolvați 2 grame de fosfat în 3 litri de apă. După ce amestecați bine, folosiți soluția pentru a uda planta.

Pentru a stimula înflorirea trebuie să pulverizăm acid succinic: dizolvați 2 pastile de 100 de miligrame acid succinic într-un litru de apă caldă. După aceea trebuie doar să pulverizați soluția pe toată planta. Rămâne doar să puneți în practică aceste sfaturi și planta va crește sănătoasă, puternică și plină de flori frumoase. 

Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat: cumpără-le și tu pentru confortul casei

Hibiscus sau trandafir chinezesc. Multe superstiții sunt asociate și cu această plantă. Se  presupune că planta este un indicator al fericirii și al bunăstării în casă, iar înflorirea ei prevestește o nuntă rapidă, naștere unui copil sau îmbunătățirea relațiilor. Simplu și nepretențios în îngrijire, hibiscusul este o alegere excelentă pentru începători, fiind potrivit pentru amenajarea birourilor și a apartamentelor. Nu se teme de curenți de aer, scăderi puternice de temperatură. Nu are pretenții la udare și hrănire. Principalul lucru de care are nevoie hibiscusul este spațiu, deoarece planta crește foarte repede și atinge dimensiuni semnificative.

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

Mirtul este un copac veșnic verde mic, ramificat, care rareori depășește un metru. Cultivarea mirtului ca plantă de interior are un efect vindecător asupra microclimatului și bunăstării, deoarece frunzele arbustului conțin ulei esențial volatil, asemănător cu eucaliptul. Uleiul are un efect puternic fitoncid, care ajută la purificarea aerului de microorganisme.

În Grecia și Roma, capetele mireselor erau împodobite cu coroane de mirt ca simbol al dragostei, purității, fericirii și fertilității. Mai târziu, acest obicei s-a răspândit în țările din nordul Europei. De exemplu, în Marea Britanie, florile simbolizează dragostea și speranța și sunt un element tradițional al buchetelor de mireasă.

Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

Chlorophytum sau “valul miresei”. Cu îngrijire minimă, planta vă va surprinde cu viteza de creștere, măreție și luminozitate. Planta este capabilă să purifice aerul dintr-o încăpere de până la 10 mp, absorbind monoxidul de carbon și formaldehida. În plus, chlorophytum eliberează fitoncide în aer și îl dezinfectează, luptă eficient împotriva numeroși agenți patogeni. Potrivit credințelor, chlorophytum aduce, de asemenea, armonie și înțelegere familiei.

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Anthurium sau fericirea masculină. Această plantă este preferă de multe peroane, deoarece cu îngrijire adecvată poate înflori tot timpul anului, încântându-ne cu culori strălucitoare chiar și în cele mai întunecate zile. În același timp, anthurium este considerată una dintre cele mai rezistente plante de interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel