Cu buletinul la magazinul din colț. Cine îți va putea cere actul de indentitate. Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă prevederile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay
Fotografie cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay

Țigările, alcoolul și energizantele ar putea fi vândute doar pe bază de buletin, în cazul adolescenților. Astfel, pentru a cumpăra aceste produse, un adolescent care merge la supermarket sau la magazinul din colț va trebui să prezinte mai întâi buletinul pentru a demonstra că are 18 ani împliniți. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege în acest sens. Totuși, Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Amenzi usturătoare



Comercianții care nu vor respecta aceste prevederi pot fi amendați cu sume cuprinse 10 mii și 30 de mii de lei dacă legea va fi adoptată.

„În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor şi consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante şi/sau produselor reglementate de dispoziţiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările şi completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice şi vânzătorii din unităţile comerciale au obligaţia de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, membrii personalului localurilor publice şi vânzătorii din unităţile comerciale pot fi sancţionaţi cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei”, se arată în proiectul de lege.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel