Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă: secretul bucătarilor chinezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă, secretul bucătarilor chinezi. Sursa foto: freepik.com
Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă, secretul bucătarilor chinezi. Sursa foto: freepik.com
Atât carnea de pui, cât și carnea de curcan sunt, adesea, uscate, atunci când nu sunt pregătite în mod corespunzător.

Gospodinele folosesc diverse trucuri pentru a menține carnea suculentă, dar nu toată lumea reușește. Se pare că această problemă culinară a fost rezolvată în China cu mult timp în urmă.

Bucătarii chinezi  au inventat o marinadă specială, pentru care au folosit proteine. Marinada cu proteine funcționează instantaneu.

Ingredientele de care ai nevoie:


file de pui- 400 grame;

albuș de ou - 1 bucată;

ardei măcinat - jumătate de linguriță:

sos de soia - 2 linguri,

amidon - 2 linguri,

ulei.

 

Modul de preparare


Taie carnea în fâșii subțiri, care se pun într-un bol. Se adaugă ardeiul negru și sosul de soia. Amestecă bine. Se adaugă albușul și iarăși se amestecă.

Încinge uleiul într-o cratiță. Bucățile de carne se trec prin amidon și se prăjesc în uleiul încins aproximativ un minut.

Șapte alimente te ajută să slăbești. Află cum să-ți diversifici dieta

Crusta de amidon va păstra carnea suculentă în interior. Vei vedea că această marinadă de proteine ​​oferă puiului o textură fragedă și suculentă. Poftă bună!

Nuggets de pui, gata în 15 minute

Dacă îți place carnea de pui crocantă, fă nuggets-uri de casă, care sunt iubiți nu doar de copii, ci și de adulți. Carnea crocantă și suculentă va fi gata în doar 15 minute. Poți servi nuggets-ul de casă la cină, dar îi poți lua la serviciu pentru o gustare rapidă.

Nuggets sunt fâșii de piept de piept, date printr-un amestec pane și prăjite în ulei. O astfel de carne este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai populare în restaurantele fast-food.

Pentru cinci porții vei avea nevoie de:

un piept de pui;

un cățel de usturoi; 

făină de grâu;

sare, piper măcinat, boia, curry -  după gust;

4 ouă;

2 linguri de lapte;

2 linguri de smântână.

Cum se prepară rețeta

Clătește fileul de pui în apă curată, usucă-l și taie-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid.

Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Trece fâșiile de carne prin acest amestec de condimente.

Acum trebuie să faci un aluat. Pentru asta bate ouăle cu făina, laptele și smântâna până se omogenizează. Trece bucățile de carne prin acest aluat și prăjește-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă.

Carnea nu trebuie să ardă, ci să se gătească în ulei, la fel ca și cartofii prăjiți. Sosul ideal pentru nuggets de pui se face din iaurt grecesc, amestecat cu smântână, ierburi sau chili. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel