Data actualizării:
Data publicării:

CSM Corona Brașov, eliminată din Liga Campionilor la volei masculin

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Corona Brașov
FOTO: Facebook @ Corona Brașov

Corona Brașov a fost eliminată din Liga Campionilor, dar nu părăsește competițiile europene.

Echipa CSM Corona Brașov, revelația sezonului trecut în Divizia A1, a fost eliminată din Liga Campionilor la volei masculin de Olympiakos Pireu, care s-a impus cu scorul de 3-0 (25-23, 30-28, 25-23), marți seara, pe teren propriu, la Rentis, în manșa secundă din turul al treilea.

Olympiakos s-a impus și în prima manșă cu același scor, 3-0 (25-20, 25-19, 25-20). 

Corona Brașov s-a înclinat în deplasare după o oră și 38 de minute, iar cel mai bun jucător al campioanei a fost Ewoud Gommans, cu 11 puncte. De la gazde s-au remarcat Aleksandar Atanasijevic (21 puncte) și Alen Pajenk (12).



Olympiakos s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, iar Corona va continua în șaisprezecimile de finală ale Cupei CEV, adversara sa fiind Vojvodina Novi Sad, notează Agerpres.

Meciul din cadrul Ligii Campionilor a venit la numai două zile de la disputa din Divizia A1, partidă câștigată în fața formației Știința București, scor 3-1, joc contând pentru etapa a treia din campionatul intern.

În etapa următoare, Corona Brașov va juca, pe teren propriu, cu CSA Steaua București, echipă aflată pe locul 4, cu două victorii și o înfrângere.

Corona, revelația sezonului trecut

Succesul echipei brașovene din sezonul trecut a atins câteva borne importante pentru voleiul românesc. Astfel, pentru prima dată în istorie, o nou-promovată câștigă titlul național în chiar primul său an pe prima scenă, conform Federației Române de Volei, făcând acest lucru cu un antrenor debutant, gălățeanul Laurențiu Lică, jucător marcant al echipei naționale.

Corona a pus, totodată, capăt unei serii de cinci titluri naționale obținute de Arcada Galați (2019, 2020, 2021, 2022, 2023). Arcada Galați are și două trofee de Cupa României, obținute în 2017 și 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel