CSM a aprobat pensionarea a doi PROCURORI: Unul șef în DNA, altul achitat definitiv în dosarul lui Ghiță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Consiliului Superior al Magistraturii  a admis pensionările a doi procurori.

Secția pentru procurori a CSM va transmite către președintele Klaus Iohannis propunerile de pensionare a lui Dănuț Volintiru, șef al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA, și a lui Liviu Tudose, procurorul achitat definitiv în dosarul lui Sebastian Ghiță, citează Mediafax.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Dănuț Volintiru, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Volintiru a fost delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul structurii specializate din luna septembrie a acestui an.

Liviu Tudose, inculpat în dosarul lui Sebastian Ghiță

În aceeași ședință, procurorii CSM au decis să transmită către Administrația Prezidențială și cererea de pensionare a lui Liviu Tudose, procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Liviu Tudose a avut calitatea de inculpat în dosarul lui Sebastian Ghiță, instrumentat de Mircea Negulescu. Ulterior, Tudose a fost achitat definitiv, la fel ca și Sebastian Ghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel