Crucea era făcută bucăți. Loreta Popa: „Am avut un șoc la cimitirul Reînvierea!” VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Jurnalista și scriitoarea Loreta Popa, invitată la emisiunea De Ce Citim, a vorbit despre decăderea cimitirului Reînvierea din București și despre lipsa de respect față de cei care au plecat dintre noi. 

Doamna Popa a făcut această remarcă în contextul unei treceri în revistă a cimitirelor din București unde se află înmormântați marii actori ai României.

„La cimitirul Reînvierea sunt și actorii: Irina Petrescu, Carmen Stănescu și Damian Crâșmaru cărora le aprind o lumânare. O am acolo și pe bunica mea. Mergând să îi vizitez mormântul,   l-am găsit devastat anul trecut, pur și simplu am avut un șoc. Crucea era făcută bucăți. Este cutremurător să vezi lucrurile acestea, să vezi că nu se întâmplă bun acolo, ci dimpotrivă. S-a transformat în ceva cu totul aparte. Nu mai există respectul pentru cei plecați și asta mă doare foarte tare” a mărturisit scriitoarea.

De-a lungul timpului, mai mulți cetățeni, au reclamat faptul că devastarea mormintelor mai vechi este tolerată de către unii administratori ai unor cimitire din Capitală, pentru a se verifica eventuale reacții ale rudelor. Interesul fiind de revalorificare a respectivelor locuri de veci pe piața neagră. În alte cazuri este vorba despre huliganism, profanarea de morminte fiind infracțiune prevăzută de Codul Penal (Art.383): „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel