Criză Ucraina: Australia a vrut să trimită 1.000 de soldați în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul australian Tony Abbott a admis că a vrut să trimită 1.000 de soldați în Ucraina, opțiunea fiind invocată în cadrul unor discuții cu omologul său olandez, după doborârea avionului civil aparținând Malaysia Airlines.

"Am avut discuții cu olandezii despre o operațiune comună", a spus Abbott în parlament. "Opțiunea a apărut din cea mai importantă și mai necesară conversație între armata olandeză și a noastră", a arătat el, adăugând că idea nu a fost una "frivolă". 

Zborul MH17 a fost doborât în iulie 2014, 38 de australieni pierzându-și viața în urma incidentului.

Abbott a respins însă informații prezentate de o publicație din Sydney, conform cărora guvernul australian intenționa să trimită 3.500 de soldați în Ucraina. 

În noiembrie anul trecut, ministrul australian de justiție, Michael Keenan, a declarat că echipa comună de anchetă a tragediei aviatice, formată din experți din Olanda, Australia, Belgia și Malaezia a stabilit să-și continue activitatea până la 15 august.

Din cele 298 de persoane aflate la bordul avionului și care și-au pierdut viața, 196 erau din Olanda, 43 din Malaezia și 38 din Australia.

Ce a răspuns Putin, întrebat dacă urmează un război Rusia-Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel