Criză Sectorul 1. Ioana Constantin: Clotilde Armand a dorit să joace într-un film cu eroi, dar s-a trezit într-unul cu gunoi și șobolani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ioana Constantin / Foto: Facebook
Ioana Constantin / Foto: Facebook
Ioana Constantin (PMP) face o analiză a situaţiei critice de la Sectorul 1, legată de problema gunoiului.

"Contractul cu Romprest trebuia renegociat, când încă primăria era pe o poziție favorabilă. Azi, nu mai e. Clotilde a vrut să joace într-un film cu eroi și ne-am trezit toți într-unul cu gunoi. Întreg sectorul a fost luat prizonier de gunoaie, șobolani, Romprest și Clotilde, din incapacitatea de management și negociere a primăriței, dar și din incompetența sau ticăloșia celor care au gestionat litigiile cu Romprest de-a lungul anilor. Prima soluție era și rămâne plata restanțelor declarate valide de instanță, apoi renegocierea contractului. Nu există o altă soluție prin care gunoiul să fie ridicat. Contractul există și nu se poate anula. Pe documente, nu pe postările primăriței.

E adevărat că între Romprest și primăria sectorului 1 e o încrengătură juridică greu de urmărit până și de juriști, cu atât mai dificil pentru cetățeni. De fapt, haosul juridic e cel care permite Romprest să rămână pe o poziție mai bună decât Primăria. Am înțeles asta destul de târziu toți, mai ales că nu are nimeni din afara primăriei acces total la istoricul litigios dintre cele două entități. Contractul nu se poate rezilia, dacă nu ai prestațiile plătite la zi, iar judecătoria sectorului 1 a validat de curând o creanță a Romprest împotriva Primăriei. Și, în general, după cum arată clauzele pare imposibil de reziliat", transmite Ioana Constantin.

Ioana Constantin: Clotilde Armand a dorit să joacă într-un film cu eroi

"Privind la cum arată toate litigiile din ultimii ani dintre Romprest și Primărie putem să credem că fie a fost multă prostie la mijloc, fie cei care trebuiau să reprezinte primăria au fost folositori Romprest în toți acești ani. Contractul despre care Clotilde anunța glorios că nu există, există. După 1 deceniu jumate nu ai cum să mai ceri anularea lui, nu s-au făcut demersurile nici la timp, nici corect la momentul când el se putea anula în instanță. Azi e prea târziu.

Mafia nu e impresionată de poșete trântite pe masă, de țipete și postări pe Facebook. Mafia nici nu are Facebook pe telefoanele pe care le folosește. Mafia se destructurează inteligent. Ceea ce nu e cazul la Clotilde Armand, care a dorit să joace într-un film cu eroi, dar s-a trezit într-unul cu gunoi și șobolani care mișună peste tot, cum spuneam. Clotilde a început să țipe înainte să-și pregătească bine cauza. Juridic, în primul rând. O astfel de companie e deja blindată de avocați, nu e o bătrânică ce vinde pătrunjel prinsă de doi polițiști zeloși la colț de stradă. Sectorul 1 e un focar de infecție cu care nu avem voie să ne obișnuim, prefăcându-ne că nu a existat soluție", subliniază Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel