Criza refugiaţilor - VERDICT DUR. Polonia, Ungaria şi Cehia au încălcat legislaţia UE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Polonia, Cehia şi Ungaria au încălcat legislaţia europeană în ceea ce priveşte refugiaţii, a decis Curtea Europeană de Justiţie. 

Curtea Europeană de Justiţie a transmis că cele trei ţări sunt vinovate de a fi refuzat să accepte cota de 120.000 de cetăţeni în căutare de azil care au venit din Italia şi Grecia, conform programului de relocare aprobat de Consiliul European în 2015. 

La acel moment, liderii europeni au emis un act prin care obligau ţările membre să ajute Grecia şi Italia cu preluarea refugiaţilor din Siria şi Irak. Tribunalul european a respins argumentele formulate de cele trei state şi spune că nu aveau niciun drept să invoce disfuncţionalitatea programului de relocare european pentru a refuza cotele de refugiaţi. 

Bani de la UE pentru refugiaţi 

Conform "mecanismului de relocare temporare", statele membre primesc de la UE 6.000 de euro pentru fiecare refugiat primit. Curtea Europeană de Justiţie spune, conform euronews, că Polonia şi Cehia au acceptat să primească 100, respectiv 50 de imigranţi, dar nu au făcut nici asta. Cehia a primit 12, în timp ce Polonia zero. 

Ungaria nu a fost de acord de la început cu primirea imigranţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel