Criză medicamente. Orban, despre menținerea taxei clawback
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Premierul Ludovic Orban a declarat luni că menţinerea taxei clawback la nivelul actual 'afectează dramatic' fabricile de medicamente din România şi duce la dispariţia multor medicamente de pe piaţă.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă s-a rezolvat criza medicamentelor oncologice, Orban a spus că Guvernul caută o soluţie 'care să rezolve criza provocată de creşterea dramatică a taxei clawback pe medicamente'.

'Avem în momentul de faţă în analiză trei variante. Sigur că vom continua consultările cu pacienţii, cu organizaţiile pacienţilor, cu furnizorii de medicamente, cu beneficiarii, cu spitalele, cu toţi actorii implicaţi în această decizie, astfel încât să găsim cea mai bună soluţie care să permită accesul la medicamente al cetăţenilor români, care să reducă clawback-ul, în special pentru medicamentele generice.'

'Trebuie să ţinem cont că în România sunt fabrici de medicamente, practic multe medicamente generice se produc în România şi e clar că menţinerea clawback-ului la nivelul actual afectează dramatic aceste fabrici şi duce la dispariţia, încetul cu încetul, a foarte multor medicamente de pe piaţă', a spus premierul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel