Criza lovește Marea Britanie. Unii oameni au început să mănânce hrana animalelor de companie și să-și încălzească mâncarea la lumânare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Unii britanici au început să apeleze la soluții extreme, ca urmare a creșterii costului vieții.

Oamenii sunt nevoiți să mănânce hrană pentru animale de companie, în timp ce alții încearcă să încălzească mâncarea pe un calorifer sau la lumânare, a spus un lucrător comunitar din Marea Britanie. Mark Seed conduce acum un proiect alimentar comunitar în Trowbridge, în estul orașului Cardiff.

Organizația de caritate avertizează că gospodăriile care se află într-o situație dificilă nu se află doar în zonele asociate de mult cu sărăcia și că politicile trebuie să se concentreze pe oameni, nu pe locuri.

Trowbridge se află în ceea ce Mark Seed numește un „arc al sărăciei” la periferia capitalei galeze.

„Sunt încă șocat de faptul că avem oameni care mănâncă hrană pentru animale de companie”, a spus acesta.

„[Există] oameni care încearcă să-și încălzească mâncarea pe un calorifer sau o lumânare”, a mai spus el.

„Sunt un fel de povești șocante care sunt de fapt adevărul. Cardiff este un oraș înfloritor, dar există zone de privațiuni care pur și simplu nu sunt acceptabile”, a explicat Seed.

Acesta a spus că oamenii nu sunt plătiți suficient pentru a-și permite lucrurile esențiale, criza costului vieții împingând prețurile mult „astfel încât toată lumea este constrânsă sau pur și simplu nu își poate permite”.

„Ceea ce ne spun ei este că lucrează în fiecare oră”, a adăugat el.

Proiectul alimentar al lui Seed oferă mâncare de bună calitate la prețuri foarte mici pentru mai mult de 160 de membri. Unul dintre ei este Elizabeth Williams, în vârstă de 54 de ani, care spune că proiectul „face o mare diferență” și aduce oamenii împreună, dar vremurile sunt încă grele, scrie BBC.

Biserica Angliei poate fi desființată, pe măsură ce creștinii devin minoritari: „A fost dificil încă de la începutul secolului al XX-lea să apărăm faptul că avem o biserică națională”

Pentru prima dată într-un recensământ, mai puțin de jumătate din populația Angliei și Țării Galilor – 27,5 milioane de oameni – s-a descris drept „creștini”, cu 5,5 milioane mai puțini decât în ​​2011. Aceasta a declanșat apeluri pentru reformarea urgentă a legilor care impun predarea și închinarea creștină în școli și permit episcopilor Bisericii Angliei să stea în Camera Lorzilor, scrie The Guardian.

În Anglia și Țara Galilor, populația musulmană a crescut de la 2,7 milioane de oameni în 2011 la 3,9 milioane în 2021. În timp ce 46,2% dintre oameni au spus că sunt creștini, 37,2% au spus că nu au religie - echivalentul a 22 de milioane de oameni. Dacă tendințele actuale continuă, vor fi mai mulți atei decât creștini într-un deceniu.

Cifrele scazute ale creștinismului vin chiar după ce regele Carol al III-lea și-a luat titlurile de Apărător al credinței și guvernator suprem al Bisericii Angliei după moartea reginei Elisabeta a II-a. Se pare că va avea parte de o provocare în ceea ce privește modul în care își încadrează monarhia, deși a spus deja că va servi oamenii „oricare ar fi trecutul și convingerile lor” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel