Criza laptelui lovește la supermarket în Spania. Rafturile golite și de alte alimente super importante. Vezi aici lista
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Anna Shvets
Foto Ilustrativ/Pexels Anna Shvets
În pandemie, hârtia igienică era regină, în sensul că toată lumea o cumpără.

Doi ani mai târziu, laptele este produsul care este pe cale să devină simbolul unei greve a transportatorilor care a durat 11 zile în spania. Problemele de cumpărare a anumitor produse au două fețe: pe de o parte, magazinele nu au mai fost aprovizionate din cauza grevelor și, pe de altă parte, faptul că oamenii au cumpărat în exces.

Protestele din transport - și teama de penurie pe care le-au provocat în unele straturi ale populației - au făcut ca obținerea unei sticle de lapte integral sau degresat să fie o aventură în Spania.

Redactorii de la 20min.es. au mers în mai multe supermarketuri dintr-un cartier central al Madridului și în niciunul dintre ele nu au reușit să găsească un litru de lapte de vacă. De asemenea, a fost practic imposibil să se găsească pachete cu făină sau ulei de floarea soarelui, iar rafturile unităților vizitate prezentau, în unele cazuri, un deficit de zahăr, paste și chiar orez.

În plus, din alte magazine, pe lângă produsele anterior menționate, mai lipsesc pastele, pâine, chiar și zahărul. 

Cât despre lapte, se mai găsește doar lapte de soia sau de orez.

Surse din mediul de afaceri au explicat că a existat un vârf al vânzărilor „la toate secțiunile și produsele”. „În primele zile, oamenii s-au concentrat mai mult pe ulei, apoi au cumpărat lapte, conserve și paste”, adaugă sursele. 

Într-un Lidl din Madrid, rafturile sunt, de asemenea, în general mai goale decât de obicei, dar cea mai frapantă imagine este, din nou, cea a produselor lactate. Un raft imens de peste doi metri înălțime pare complet pustiu.

Pentru a nu agrava problemele pe care greva transporturilor le-a provocat în lanțul alimentar, consumatorii sunt sfătuiți să evite cumpărarea masivă în acest weekend.

În prezent, problemele de aprovizionare sunt foarte diferite de la regiunile spaniole. José Luis Yzuel, președintele Confederației Spaniole de Afaceri din Ospitalitate, explică la 20min.es că s-au observat multe pagube în Galicia, dar mai puține în Madrid și Barcelona, ​​„unde sunt marile magazine”. În restaurante, „încep să lipsească peștele și anumite fructe”, adaugă el, deși impactul nu a fost omogen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel