Criza gunoaielor în Alba Iulia. Primarul vine la București, să vorbească cu reprezentanții Guvernului
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto alba24.ro
foto alba24.ro
Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de mediu a operatorului din Alba Iulia de a depozita deșeuri menajere  în Târgu Jiu. 

În aceeași situație se află și Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești, localități în care aceeași firmă operează și gunoiul ridicat este transportat tot la Târgu Jiu, scrie alba24.ro

Decizia de suspendare intră în vigoare din 23 martie, adică în opt zile, însă aceasta poate fi atacată în instanță.

Procedura de transportare și depozitare a gunoiului la Târgu Jiu din localitățile din Alba, unde operează compania este oricum pe ultima sută de metri, deoarece, în urma unei decizii a Consiliului Local Târgu Jiu, se interzice de la 1 mai aducerea gunoiului în municipiu din alte localități, mai arată sursa citată. 

Contactat de reporterii alba24.ro, primarul Gabriel Pleșa a declarat că este bulversat de decizia APM Gorj, mai ales că România se află în mijlocul pandemiei cauzate de coronavirus, iar o blocare a transportului de gunoi și implicit sufocarea orașului de gunoaie este un lucru grav.

Gabriel Pleșa a declarat că, cel mai probabil, de la începutul lunii aprilie, la depozitul de la Galda de Jos ar putea fi pusă în funcțiune o celulă de depozitare a gunoiului și o linie de sortare, dar poate acest lucru ar putea fi posibil mai devreme, dacă lucrurile nu se vor rezolva la Târgu Jiu.

Mai mult de atât, Gabriel Pleșa a declarat că în zilele următoare va fi la București unde va avea mai multe întâlniri cu reprezentații Guvernului, întâlniri în care va ridica problema gunoaielor care ar putea afecta în viitorul apropiat municipiul Alba Iulia, dar și restul localităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel