Criza de microcipuri, noi victime: frigiderele şi cuptoarele cu microunde
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Penuria globală de cipuri, care a afectat industria auto, lasă acum producătorii de electrocasnice în imposibilitatea de a satisface cererea, potrivit președintelui Whirlpool Corp din China, citat de Reuters.

Compania cu sediul în SUA, una dintre cele mai mari firme din lume de electrocasnice, înregistrează întârzieri în exporturile către Europa și Statele Unite, cu până la 25% în unele luni, a declarat Jason Ai pentru Reuters, la Shanghai.

„Este o furtună perfectă", a spus el, în cadrul Appliance and World Electronics Expo. „Pe de o parte, trebuie să satisfacem cererea internă de aparate, pe de altă parte, ne confruntăm cu o explozie de comenzi de export. În ceea ce privește cipurile, pentru cei din China, a fost inevitabil. ”

Compania s-a străduit să asigure suficient microcipuri, procesoare simple care utilează peste jumătate din produsele sale, inclusiv cuptoare cu microunde, frigidere și mașini de spălat.

Deficitul de cipuri, care a început la sfârșitul lunii decembrie, a fost cauzat de producătorii de automobile care au calculat greșit cererea, precum și de vânzările în creștere de smartphone-uri și laptopuri, alimentate de pandemie. Situația a forțat producătorii de automobile să reducă producția și a crescut costurile pentru producătorii de smartphone-uri.

Penuria nu a afectat doar Whirlpool, ci și alți producători de electrocasnice, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel