Cristina Tarcea vorbește despre presiuni asupra judecătorilor ÎCCJ
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a declarat, joi, înaintea interviului Corinei Corbu, că asupra judecătorilor Instanței Supreme au existat și vor fi întotdeauna presiuni.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a spus, joi, că asupra judecătorilor au fost mereu presiuni. „Așa cum am mai spus, asupra judecătorilor Înaltei Curți, care asta e competența prevăzută de lege, judecă cauzele în funcție de calitatea persoanei, au existat și vor fi întotdeauna presiuni. Important e ca judecătorii Înaltei Curți să fie puternici, drepți și verticali".

Întrebată cât de mult contează faptul că președintele României a fost scos din jocul numirii și că această sarcină îi revine Secției pentru Judecători, Cristina Tarcea a precizat că este de acord cu această soluție legislativă. „Am mai spus și în alte împrejurări faptul că, cu riscul de a fi impopulară pentru un anumit segment al societății, că asta mi se pare o soluție legislativă corectă într-o societate în care mizăm pe independența justiției. Problema nu este acolo, tot așa cum am mai arătat și altă dată, problema majoră a societății române este a oamenilor pe care îi promovăm în acele instituții”, a declarat Cristina Tarcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel