Cristina Herea a pus bazele unei asociații: Sper ca, în 2024, să putem să dotăm cât mai multe astfel de centre și să fim și noi o parte a forței concrete a societății civile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
La începutul anului 2023, jurnalista Cristina Herea a lansat, și în România, cartea „România necunoscută”. Cartea fusese prezentată, în premieră, la Paris. Lucrarea, tradusă și în limba engleză, aduce în atenția publicului de pretutindeni locurile cu o încărcătură spirituală și culturală aparte din România, aparent uitate de timp și istorie.

Cu banii obținuți din vânzare cărților, Cristina Herea a ajutat mamele care aveau nevoie să trăiască într-o lume mai bună. Toate fondurile câștigate din vânzarea cărții „România necunoscută”, scrisă de jurnalista de la România TV, au fost îndreptate exclusiv către achiziționarea de produse necesare copiilor abandonați în spitale, la naștere, dar și către amenajarea de centre pentru mamele abuzate.

3. -imagine fara descriere- (herea-5_41955300.jpg)

Banii strânși din vânzarea cărților au fost donați integral către două cauze: către o tânăra de 27 de ani, dependentă de dializă, care își crește singură băiețelul în vârstă de zece ani și către Misiunea Diaconia, centrul pentru mame singure, provenite din medii defavorizate.

2. -imagine fara descriere- (cristina-herea_21405600.jpg)

„Ușor, ușor... pentru mine a devenit un mod de viață de a nu trece nepăsătoare pe lângă cei care au nevoie de ajutor. Îmi doresc să îmi cresc și fetița în același spirit. Am toată convingerea că, oriunde în lume, cele mai frumoase și trainice punți sunt cele create de mâinile care se apleacă spre a-i ridica pe cei căzuți. Cum găsesc timp?! Prin disciplina dobândită în timp și prin echilibrul de acasă. Cred că forța oricărui om vine din liniștea și încrederea date de oamenii de care se înconjoară. În cazul meu, recunosc, Alexandru, soțul meu, este omul care mă vede mai puternică decât cred eu că sunt... și nu există zi în care să nu îmi amintească acest lucru. Iar pentru asta îi mulțumesc”, a zis Cristina Herea într-un interviu pentru DC News.

„Anul acesta, toate fondurile câștigate din vânzarea cărții „România necunoscută”, scrisă de mine, au fost îndreptate exclusiv către achiziționarea de produse necesare copiilor abandonați în spitale, la naștere, dar și către amenajarea de centre pentru mamele abuzate. Însă, două cazuri sociale m-au marcat profund: primul, la Cahul, în Republica Moldova, Aliona, o mamă singură în vârstă de 27 ani, dependentă de dializă și cu un singur rinichi funcțional, mi-a mărturisit că luptă pentru fiecare zi de viață cu toată puterea doar pentru a-și vedea băiatul mare și a nu ajunge într-un centru de plasament.


Al doilea, la Chișinău, o tânără mămică îngropată de vie, de către soț, a reușit să se salveze în ultima clipă și a fugit cu copiii la centrul social susținut de Misiunea Diaconia spre a primi protecție. Cred cu tărie că faptele mamelor proiectează viitorul copiilor lor. De aceea, eu însămi am pus bazele unei asociații care va milita pentru ajutorarea mamelor singure, abuzate și în nevoie. Sper ca, în 2024, să putem să dotăm cât mai multe astfel de centre și să fim și noi o parte a forței concrete a societății civile. Cred cu tot sufletul meu că fiecare copil din lumea asta are dreptul să trăiască într-un mediu sigur, fără traume emoționale”, ne-a mai zis jurnalista.

VEZI ȘI: Revelația care a schimbat-o pe Cristina Herea. Omul anului 2023: „Creează viață atunci când tu crezi că lumea s-a sfârșit” - https://www.dcnews.ro/revelatia-care-a-schimbat-o-pe-cristina-herea-omul-anului-2023-creeaza-viata-atunci-cand-tu-crezi-ca-lumea-s-a-sfarsit_943577.html

VEZI ȘI: Schitul Turbaţi, loc unic în România. Cristina Herea: Părintele Daniel Avram este unul dintre oamenii care ne învață că Raiul poate să fie și aici, pe Pământ - https://www.dcnews.ro/schitul-turbati-loc-unic-in-romania-cristina-herea-parintele-daniel-avram-este-unul-dintre-oamenii-care-ne-invata-ca-raiul-poate-sa-fie-si-aici-pe-pamant_944153.html#google_vignette

4. -imagine fara descriere- (cristina-herea-3_94547100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel