Cristiano Ronaldo, la a cincea Cupă Mondială din carieră. Macedonia de Nord nu a mai reuşit o surpriză
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristiano Ronaldo
Facebook Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo va participa la a cincea Cupă Mondială din carieră. Din postura de căpitan, Ronaldo a condus Portugalia spre calificare în meciul cu Macedonia de Nord, scor 2-0, care reuşise surpriza şi eliminase Italia. 

Atacantul portughez, în vârstă de 37 ani, se va alătura astfel unui grup select de jucători care au evoluat la cinci turnee mondiale din care fac parte germanul Lothar Matthaeus, mexicanii Rafa Marquez şi Antonio Carbajal şi italianul Gianluigi Buffon.

Argentinianul Lionel Messi se pregăteşte şi el să participe la a cincea Cupă Mondială, după ce Argentina şi-a asigurat calificarea la competiţia din Qatar.

Cristiano Ronaldo are amintiri frumoase legate de stadionul Dragao din Porto, iar victoria de marţi împotriva macedonenilor va figura cu siguranţă pe această listă.

El marcat primul său gol pentru Portugalia chiar pe această arenă, în partida de deschidere a Campionatului European din 2004, împotriva Greciei.

Cinci ani mai târziu, Ronaldo a înscris primul gol recompensat cu Premiul FIFA Puskas, în cursul unui meci pe care l-a disputat cu Manchester United împotriva formaţiei FC Porto, în Liga Campionilor, la finalul căruia echipa sa şi-a asigurat un loc în semifinale.

Mai recent, în semifinala Ligii Naţiunilor 2019, Cristiano Ronaldo a strălucit din nou pe Dragao, marcând un hat-trick împotriva Elveţiei, înainte ca lusitanii să cucerească trofeul în faţa Olandei (1-0), scrie Agerpres.

CM 2022: Senegal, Ghana, Camerun, Maroc şi Tunisia, calificate

Campioana Africii, Senegalul, s-a calificat la Mondialul din Qatar după ce a învins Egiptul la loviturile de departajare, cu 3-1. Leii din Teranga s-au impus cu 1-0, egalând situaţia la general, după ce Egiptul se impusese în tur cu 1-0. În prelungiri nu s-a întâmplat nimic, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare, gazdele având câştig de cauză, ca şi în finala Cupei Africii pe Naţiuni.

Pe 6 februarie, Senegalul câştiga în faţa Egiptului cu 4-2, la Yaounde. În meciul din Senegal, primii patru executanţi (printre care şi egipteanul Salah) au ratat. Apoi senegalezii au reuşit să înscrie de trei ori, iar egiptenii o singură dată.

Camerunul s-a calificat la fel de dramatic, impunându-se în deplasare în faţa Algeriei cu 2-1, după ce pierduse acasă cu 0-1. Leii neîmblânziţi au marcat golul victoriei în min. 120+4, prin Karl Toko Ekambi, atacantul lui Lyon. Camerunezii, la care Michael Ngadeu-Ngadjui (ex-FC Botoşani) şi Collins Fai (ex-Dinamo) au fost integralişti, au deschis scorul prin Eric Maxim Choupo-Moting (22), dar algerienii au egalat prin Ahmed Touba (118) şi au crezut că nu mai pot scăpa calificarea, însă a venit golul lui Ekambi la ultima fază.

Naţionala Marocului a câştigat fără drept de apel cu RD Congo, scor 4-1. Tunisia şi Mali s-au neutralizat, 0-0, dar Tunisienii vor merge la CM 2022, după victoria din tur 1-0. Două echipe îşi datorează calificarea regulii golurilor marcate în deplasare, aflată încă în vigoare în Confederaţia africană: Camerun şi Ghana, care a remizat în deplasare cu Nigeria, 1-1, după 0-0 în primul meci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel