Cristian Țopescu riscă să rămână în afara listelor USL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Senatorul Cristian Ţopescu, și-a manifestat dorința de a candida pentru un nou mandat, dar spune că decizia finală aparține conducerii PNL.

[caption id="attachment_242892" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Capul de afiș al discuțiilor purtate în ultima săptămână în PNL l-a ținut candidatura lui Gigi Becali într-un colegiu din București. Într-un final, lui Becali i-a fost repartizat un colegiu din Sectorul 6. De asemenea, președintele partidului, Crin Antonescu va candida pentru Senat, într-un colegiu din Sectorul 3, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a fost invitat în Sectorul 1, astfel că disputa pentru colegiul din Sectorul 4 a rămas deschisă.

Lupta pentru acest colegiu se dă între actualul senator, Cristian Țopescu, Stelian Fedorca, cel care se bucură de susținerea organizației PNL Sector 4 și Sorin Roșca Stănescu, sprijinit de conducerea centrală a formațiunii.

„ Dorinţa de a candida pentru un nou mandat de parlamentar există, hotărârea o va lua mâine Consiliul Naţional Executiv al PNL. Mie nu mi s-a propus nimic, mă bazez pe faptul că există o hotărâre a conducerii PNL că parlamentarii actuali îşi păstrează colegiile în care au candidat şi există şi în protocolul cu USL un articol care spune că parlamentarii îşi păstrează colegiile. Aştept mâine hotărârea finală ”, a declarat pentru gândul senatorul Cristian Ţopescu.

El a precizat că nu a avut nicio discuţie pe marginea acestui subiect cu liderii PNL, dar nici nu vrea să se „ autoinvite ”. „ Nu sunt plângăcios, nu sunt reclamagiu, nu mă duc să întreb dacă nu sunt chemat de cineva. Nu am avut vreo discuţie cu domnul Antonescu, dacă mă cheamă vom avea, dar nu mă autoinvit ”, a spus Cristian Ţopescu.

Consiliul Naţional Executiv al PNL va lua mâine decizia finală în privinţa candidaţilor partidului pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. În cadrul forului urmează să fie aprobată şi candidatura lui Gigi Becali din partea PNL, implicit a USL, într-un colegiu de parlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel