Reacții dure pe scena politică. Alina Gorghiu: Un Guvern nu poate funcționa sub asemenea șantaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cristian Seidler ( USR PLUS): Trebuie să știe toată lumea, Florin Cîțu nu va mai fi premierul României! / Foto: Facebook Florin Cîțu
Cristian Seidler ( USR PLUS): Trebuie să știe toată lumea, Florin Cîțu nu va mai fi premierul României! / Foto: Facebook Florin Cîțu
Deputatul USR PLUS Cristian Seidler a declarat că Florin Cîțu nu va mai fi premierul României.

Este scandal în coaliția de guvernare după demiterea ministrului Justiției, dar și după ce Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern programul Anghel Saligny. Alina Gorghiu a declarat într-o intervenţie telefonică la România TV că îşi doreşte ca USR-PLUS să rămână la guvernare.

”Vom avea o ședința a Biroului Politic la ora 11. Vom reafirmă spriinul ferm pentru domnul Florin Cîtu. Vom discuta ce avem de făcut mai departe. Mandatul PNL, Usr și UDMR a fost unul pentru modernizarea și dezvoltarea României. În ultimele luni colaborarea a fost bună. Nu ne permitem o perioada de instabilitate. Cei mai afectați vor fi românii. Îmi doresc că USR să ramană la guvernare. În ultima perioada, USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un guvern nu poate function sub asemenea, șantaj. La momentul acesta USR nu are semnături pentru o moțiune. Dacă vor să se asocieze cu PSD să pice propriul guvern, eu cred că e o capcană în care se duc singuri. Această coaliție este obligată să-și respecte programul de guvernare. Sunt încrezătoare că o soluție va fi găsită în perioada următoare. Sunt convinsă că responsabilitatea va prima”, a declarat Alina Gorghiu la România TV.

Cristian Seidler ( USR PLUS): Trebuie să știe toată lumea, Florin Cîțu nu va mai fi premierul României!

Deputatul USR PLUS Cristian Seidler a declarat că Florin Cîțu nu va mai fi premierul României. Acesta l-a acuzat de șantaj pe Florin Cîțu și a susținut că președintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu remanierea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

"Se întâmplă ceea ce ne-a spus domnul Florin Cîțu, că a vorbit deja cu președintele. Deci presupunem din ceea ce spune dânsul că președintele i-a fost comunicată decizia de remaniere a lui Stelian Ion și în lipsa unei alte reacții din partea președintelui, putem deduce că președintele a fost de acord cu acest lucru, ceea ce  vine în mod surprinzător în contradicție pe de o parte cu rolul său constituțional de mediator și pe de altă parte chiar cu declarațiile dumnealui de ieri, dar speranța moare ultima. Ceea ce e important și trebuie să știe toată lumea, dar realmente toată lumea, este că Florin Cîțu nu va mai fi premierul României. Asta să fie foarte clar pentru că nu acceptăm ideea de a promova un program deja cu bani publici.

Apropo, ieri, înainte de demiterea lui Stelian Ion, domnul Cîțu a primit amendamentele noastre la programul Anghel Saligny. Tot ieri, înainte de demiterea lui Stelian Ion, Florin Cîțu l-a șantajat pe Stelian Ion cerându-i ca până la miezul nopții să emită un aviz pe un document care nu era oficial la minister, mai apoi s-a răzgândit, nici măcar nu a așteptat împlinirea miezului nopții și și-a pus în practică planul pentru că pentru dânsul era mai important un program deja din banii publici decât stabilitatea coaliției, a țării. Din aceste motiv Florin Cîțu trebuie să plece din fruntea Guvernului.", a declarat Cristian Seidler, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Mihai Polițeanu: USR PLUS a fost „adultul din cameră”



USR PLUS a anunțat că nu îl mai susține pe premier, după ce Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. USR PLUS cere negocieri în coaliție, pentru desemnarea altui prim-ministru, în caz contrar, urmând să voteze o moțiune de cenzură, relatează Mediafax. Mihai Polițeanu consideră că partidul său ar trebui să aibă și varianta de a-și retrage pur și simplu miniștrii din Guvern.

„Noi nu putem merge mai departe cu premierul Florin Cîțu și în condițiile actuale de guvernare. Deci prima cerință este demisia premierului Florin Cîțu. Dacă nu, atunci evident, vom susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aici, personal, am o opțiune și anume cred că ar trebui să fie pe masă și retragerea din Guvern a miniștrilor USR PLUS. Asta voi susține în Comitetul Politic de la începutul acestei luni, în care vom discuta situația de la guvernare”, a spus Polițieanu, la RFI.

Întrebat despre faptul că a fost a doua oară când este demis un ministru de la USR PLUS, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate, și situația s-a calmat ulterior, deputatul a răspuns: „Noi în astea opt luni de zile am preferat să ne comportăm ca adultul din cameră. Am încercat să temporizăm și să ignorăm toate semnalele venite dinspre PNL și UDMR, semnale care arătau o coaliție disfuncțională. De opt luni de zile, marile promisiuni de reformă din campanie au fost blocate fie în Guvern, fie în Parlament, de PNL și UDMR”.​

VEZI ȘI: Florin Cîțu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul ”Anghel Saligny” nu a ajuns la Minister

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel