Cristian Preda: Propun ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit "Mihai Șora" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, propune ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit "Mihai Șora". 

"Propun ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai Șora. Primarul Capitalei ar putea oare hotărî acest lucru în următoarele zile? Bucureștenii ar omagia astfel memoria filosofului," a scris Cristian Preda pe Facebook. 

Mihai Șora a devenit cunoscut noii generații mai ales prin prezența sa constantă la protestele din Piața Victoriei împotriva lui Liviu Dragnea. Scuarul girafei de lângă Piața Victoriei era locul unde se întâlneau de obicei primii protestatari.

Mihai Șora a murit la 106 ani

Sicriul cu trupul neînsufleţit al filosofului Mihai Şora va fi depus luni seara la Biserica Albă, iar marţi vor avea loc funeraliile.

"Iubitule (...) Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă - "Biserica inimii mele", cum obişnuieşti să spui, şi te vor aşeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te preţuiesc şi vor să-ţi fie aproape să poată veni lângă tine. A doua zi, marţi, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinţii Mihail, Florian şi Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubeşti. Şi cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori..." - este mesajul postat pe pagina de Facebook a filosofului de către soţia lui.

Mihai Şora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani. 

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a acestuia.

"Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi, credinţa, nădejdea şi dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Şi niciodată nu-ţi voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe şinele destinului meu şi m-ai legat ireversibil şi armonios de al tău, cu o graţie de care numai tu erai capabil şi pe care nu mulţi pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Încă nu ştiu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veşnic - nu numai în Rai, unde, negreşit, tu vei sta, ci şi pe punctul acesta albastru, boţul de apă şi humă care pluteşte în spaţiu şi pe care opt miliarde de alte făpturi omeneşti - dar niciuna ca tine - convieţuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori îşi sunt - unele, altora - sprijin. E frig fără tine, iubitule" - este mesajul postat, sâmbătă, pe reţeaua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel