Cristian Preda, prima reacție după propunerea de excludere din PMP
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Preda este la un vot distanță de a fi exclus din PMP. 

Cristian Preda scrisese pe pagina sa de Facebook că s-a folosit de PMP pentru a obține încă un mandat în Parlamentul European. Mai mult, la alegerile prezidențiale 2014, Cristian Preda a susținut-o pe Monica Macovei, nu pe prezidențiabila PMP, Elena Udrea. După primul tur al alegerilor prezidențiale 2014, Cristian Preda a criticat-o dur pe Elena Udrea, pentru scorul obținut. Elena Udrea a ieșit pe locul al patrulea, la o diferență mică față de locul al treilea, al lui Călin Popescu Tăriceanu. Cristian Preda, însă, a considerat că trebuie să-i ceara demisia și să încurajeze o apropiere de Klaus Iohannis. A făcut apel ca prezidențiabilul ACL să fie susținut în turul doi. 

Consiliul Executiv Național al PMP a decis în unanimitate să propună forului superior excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda. Decizia finală va fi luată de Colegiul Național.

Cristian Preda a reacționat, pe pagina sa de Facebook, acolo unde a și cerut demisia Elenei Udrea de la conducerea PMP: "Singurul meu comentariu la decizia de a fi exclus din PMP, impusă de cea care a luat exact atâtea procente câte i-am spus că va lua: luciditatea și libertatea au un preț. Îl plătesc". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel