Cristian Preda: Pe lista Consiliului European este Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu, Herman van Rompuy
basescu, Herman van Rompuy

 Cristian Preda a declarat, joi, că în anunţul primit la grupul PPE referitor la Consiliul European, din 23 mai, Traian Băsescu figurează pe listă. Despre prezența lui Ponta la Consiliul European, eurodeputatul PDL a declarat că premierul trebuie să-i ofere un argument serios lui Băsescu pentru a i se oferi strapontina.

"Dacă noi credem că putem să facem ca şi cum în România ar fi avut loc alegeri şi s-ar fi schimbat structura puterii de la Bucureşti, riscăm să-l punem pe Victor Ponta într-o situaţie penibilă", mai declară Preda.

 Fostul consilier prezidenţial spune, în interviul acordat, joi, Mediafax, că în Consiliul European "sunt chemaţi cei care nu trebuie să dea un telefon atunci când decid".  "Ponta trebuie să dea întotdeauna un telefon", adaugă Preda.

"Am primit acum două zile, la grupul PPE, anunţul referitor la întâlnirea din 23 mai, unde Traian Băsescu figurează. Mie mi-ar fi greu să cred că Victor Ponta va putea să-i explice Angelei Merkel că, după ce a cumpărat deputaţii care îl părăsiseră în 2009 la alegerile prezidenţiale, ca să-l răstoarne pe Ungureanu, acuma l-a şters de pe lista Consiliului pe Traian Băsescu. Sincer, mi-e greu să cred că Victor Ponta intră în dineul informal din 23 mai", a declarat Cristian Preda.

 El mai susţine că premierul Victor Ponta trebuie să îi ofere un argument serios preşedintelui Traian Băsescu pentru ca acesta să îl ia la Consiliul European. "Dar, în situaţia dată, rezum, Ponta trebuie să-i ofere un argument foarte serios lui Băsescu pentru ca Băsescu să-l sune pe Herman van Rompuy şi să-i ceară strapontina", a mai spus Cristian Preda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel