Cristian Preda: În acet moment, PDL este mai izolat decât era PRM pe vremuri. Mişcarea Populară şi Noua Republică sunt iluzii politice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristian-Preda
Cristian-Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat duminică, la Europa FM, că PDL este, în prezent, mai izolat decât era PRM-ul în anii trecuţi.

"În momentul ăsta suntem mai izolaţi decât era PRM-ul pe vremuri. Noi PDL. Trebuie să ne răspundem la această întrebare – vrem ca după 2012 să mai fim la putere? Sau nu? Dacă vrem cu adevărat – pentru că răspunsul n-a fost dat, şi mi se pare că unii din partid nu mai vor să fim la putere după 2012, din atitudinea lor – dacă vrem cu adevărat să fim la putere, atunci trebuie să ne pregătim pentru diverse situaţii. Unu – situaţia foarte puţin probabilă ca noi să fim cei care câştigă scrutinul, pentru că e foarte puţin probabil ca noi să fim locul unu. Doi – situaţia mai probabilă ca noi să fim pe locul 2 sau pe locul 3, dacă USL-ul nu rezistă aşa cum anunţă diverşi profeţi, şi atunci să avem o disponibilitate, o capacitate de a negocia o coaliţie. Inclusiv în varianta în care n-am fi primul solist", a susţinut Preda.

Potrivit Europa FM, el a adăugat că toate partidele sunt, de fapt, de acord cu comasarea alegerilor locale şi generale în toamnă, întrucât le scuteşte de un efort şi o cheltuială în plus, scrie newsin.

Pe de altă parte, Preda a calificat Mişcarea Populară şi Noua Republică drept iluzii politice. "Mişcarea Populară este – cum să vă spun – dacă Albă ca Zăpada măcar este o referinţă literară, Mişcarea Populară nu e nici măcar atât. Adică este o iluzie care şi-a făcut loc, în mod discret, în lumea politică, dar care nu acoperă nimic (...) Nu există sub etichetele pe care le pomenim (n.red.: Mişcarea Populară şi Noua Republică) ceva consistent. Există, poate, o formă de a dilua o aşteptare", a comentat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel