Cristian Preda, gata de conducerea AEP. Comisiile juridice i-au dat aviz favorabil
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristian Preda
Facebook Cristian Preda
Cristian Preda este al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al AEP care primeşte aviz pozitiv din partea comisiilor juridice reunite din Parlamentul României. 

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aviz favorabil, marţi, cu majoritate de voturi, pentru candidatura la preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente a lui Cristian Preda, propus pentru această funcţie de USR.

Cristian Preda a fost audiat online de membrii comisiilor parlamentare de resort, el neputând fi prezent fizic.

Preda este cel de-al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Iulia Andreea Băbeanu şi Toni Greblă au primit şi ei pe 20 februarie aviz favorabil de la Comisiile juridice ale Parlamentului pentru această funcţie. Andreea Băbeanu este propusă de grupurile parlamentare ale AUR, iar Toni Greblă de cele ale PSD.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente va fi ales de plenul reunit al Senatului într-o şedinţă ce urmează să fie stabilită, scrie Agerpres. 

Cristian Preda a şi reacţionat, scurt, pe pagina sa de Facebook. 

"Audierea mea pentru președinția AEP s-a încheiat. Cu un aviz pozitiv, susținut de o majoritate copleșitoare a celor două comisii juridice din Cameră și Senat.

Au fost doar 3 voturi contra și o abținere.Numele meu se va regăsi pe buletinul de vot alături de cel al lui Toni Greblă și de cel al Andreei Băbeanu. Camerele reunite vor hotărî marți la prânz cine va conduce Autoritatea Electorală Permanentă în următorii 8 ani", a scris acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel