Data publicării:

Cristian Preda, apel prietenesc către Ghiță. Vezi care Ghiță

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut,  într-o scrisoare publicată pe blogul său, unui primar de municipiu să se retragă dintr-o campanie internă a PDL.

Redăm, mai jos, mesajul europarlamentarului Cristian Preda.

 "Dragă Ghiță,

Îți scriu cu gândul la cursa organizată în PDL pentru desemnarea unui candidat prezidențial. Așa cum știi, am susținut principiul unei asemenea alegeri interne. Am salutat decizia organizării ei, chiar dacă momentul nu era cel mai bun. Mai mult decât atât, atunci când ai anunțat că vei participa, am aplaudat public curajul de care dai dovadă. Dscă nu mă înșel, nu au fost prea mulți cei care să fi spus deschis ce cred despre acest episod al carierei tale politice. Te vei mira să auzi că acum îți cer să te retragi. De ce o fac?

Răspunsul e simplu: fiindcă asta nu e competiție, e măcel! Cifrele o indică fără putință de tăgadă. Primele două runde au fost câștigate de adversarul tău cu scoruri mai aproape de cele staliniste decât de cele dintr-o înfruntare democratică.

Tu, vechi membru al PDL, loial între loiali, câștigător al mai multor mandate de primar, ești strivit de un nou venit în PDL, gata să colaboreze cu Tăriceanu. Boc, MRU, Ponta și Blaga fără a face vreo diferență între ei, și care nu a avut vreun mandat popular.

Asta e, vor spune unii, e o alegere democratică și trebuie respectată.

Așa să fie?

Dacă e așa, cum se face că scorul tău, pedist cu state vechi, e mai aproape de cel obținut de Monica Macovei în competiția din martie, iar cel al lui Predoiu – mai apropiat ca profil de Macovei decât de Blaga, măcar pentru că au fost amândoi miniștri ai justiției – depășește cu mult susținerea de care s-au bucurat vreodată în partid pediști vechi ca Boc sau Blaga?

Sunt convins că știi răspunsul. Opinia oamenilor nu e atât de volatilă. Atunci, ce anume explică mecanica votului împotriva ta?

Mașinăria pusă în funcțiune de Blaga nu produce o competiție, și cu atât mai puțin democratică. E vorba despre altceva.

De fapt, birocrația PDL e îndreptată împotriva unuia dintre cei mai destoinici membri ai partidului.

Știu cum e. Acum doi-trei ani, birocrația asta era pusă să ne calce în picioare pe Macovei, pe Sever sau pe mine, oameni noi și neexperimentați. Cunosc gustul amar al acestei experiențe în care conducerea își face vrerea folosind formele nobile ale democrației.

Acum, Blaga a ajuns la nivelul superior. Birocrația de partid se folosește de organizații ca să lovească un pedist experimentat. Membrii simpli sunt derutați și, în locul voinței libere, ascultă ordinul venit de sus, de la birocrații din secta lui Vasile Blaga.

Dragă Ghiță, nu simți tancul cum se apropie de tine pentru a te strivi?

Predoiu nu e concurentul tău, e șenila de partid.

Știu că, profund religios fiind, ții la mare preț demnitatea.

Nu-i lăsa să te umilească! Măcar pentru că, prin tine, vor să calce în picioare libertatea, cea care izvorăște din demnitate tot așa cum credința țâșnește din suflet.

Nu fi părtaș la minciuna lor! Lasă-i singuri! Atât te rog", conchide Cristian Preda în scrisoare publicată pe blog.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel