Cristian Petrescu: Programele de reabilitare termică vor crea 50.000 de locuri de muncă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
petrescu
petrescu

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat la RFI că la primăvară vor fi create 50.000 de locuri de muncă, prin extinderea programului de reabilitare termică a blocurilor, și că proiectele de viitor vizează atragerea fondurilor europene.

"În primăvară vom reuşi să mutăm nişte fonduri de pe alte axe şi să le aducem către reabilitarea termică a blocurilor şi vorbim despre sume consistente, prin care vom reabilita sute de blocuri şi vom crea aproximativ 50 de mii de locuri de muncă. Se derulează procedurile, sunt luate fonduri de pe alte axe, unde nu s-au cheltuit banii şi decât să stea degeaba, mai bine îi punem să se învârtească şi să creem locuri de muncă", a explicat Cristian Pterescu.

Pentru a susține o creștere economică , Cristian Petrescu, a  declarat că direcția pe care ministerul se va axa  va fi ”atragerea cât mai multor fonduri europene, într-un timp cât mai scurt”.

În privința dezvoltării turismului, ministrul Petrescu insistă pe valorificarea la maximum a Centrului Istoric al Capitalei şi Casei Poporului, dar și pe organizarea de evenimente , în special în București.

”Pot să vă dau o direcţie clară către care ne vom îndrepta şi pe care o vom sprijini foarte mult, organizarea de evenimente în Bucureşti şi în România, în general, expoziţii, congrese, pentru că aduce nu numai circulaţie turistică, ci şi prestigiu pentru ţara organizatoare. Vom ajuta toate organizaţiile care pot să aducă organizarea de astfel de evenimente în ţară. Vorbim de congrese mondiale pe diferite ramuri. De exemplu, în medicină sunt sute de congrese anuale internaţionale, cu participarea a zeci de ţări. Dar nu numai asta. Orice eveniment care poate să aducă în Bucureşti oameni prestigioşi, care să poată vorbi mai departe despre România, ce-au văzut în România, în termeni laudativi", a explicat democrat-liberalul.

Ministrul Dezvoltării a apreciat că strategia brandului de țară și a infuziei de fonduri începe să dea roade, anul trecut înregistrându-se o creștere a numărului de turiști cu 17%, segment pe care întenționează să-l păstreze și în viitor.

Pentru a evita incompatibilitatea, ministrul a anunţat că a renunţat la calitatea de preşedinte, cât şi de membru al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel